Hoe we varen... | Feenstra Rijn Lijn

Hoe we varen...

We zijn blij dat we u weer welkom mogen heten aan boord, wat hebben we u gemist! We gaan de goede kant op met de bestrijding van het corona-virus zijn we er nog niet helemaal, daarom zijn er nog steeds een aantal maatregelen van kracht, meer hierover leest u in het Hygiëne– en Veiligheidsprotocol.

De bemanning aan boord is goed bekend met de gangbare procedures op het gebied van hygiëne en veiligheid aan boord van een schip en het spreekt voor zich dat daar in deze tijd door ons nog eens extra aandacht aan wordt besteed. Naast de basisregels die voor ons allemaal gelden kunt u tijdens uw reis onder andere de volgende extra maatregelen verwachten:

  • Bij verplaatsing aan boord draagt iedereen een mondkapje (alleen voor reizen naar Duitsland)
  • Dagelijks wordt van alle passagiers de lichaamstemperatuur contactloos gescand

Voor inscheping zijn onderstaande twee vereisten voor inscheping die voor iedereen van toepassing:

  • U dient bij inscheping volledig gevaccineerd en in het bezit van een vaccinatiebewijs* te zijn, of een negatieve testuitslag van PCR test (niet ouder dan 72 uur) te kunnen overleggen. De laatste inenting moet uiterlijk twee weken voor vertrek zijn gegeven.
  • U neemt een volledig ingevulde gezondheidsverklaring mee, deze verklaring vindt u bij uw reisbescheiden.

* een vaccinatiebewijs kan zijn: het volledig ingevulde Gele Boekje, of het digitale corona certificaat (DCC). Wees u zich ervan bewust dat wij u alleen aan boord kunnen toelaten wanneer u over de juiste documenten beschikt.

Het is zeer aan te bevelen om te zorgen dat u naast uw registratiekaart en/of gele boekje ook over een digitaal corona certificaat (DCC) beschikt, het kan voorkomen dat gelegenheden alleen het DCC accepteren voor het verlenen van toegang. Om een DCC te verkrijgen maakt u gebruik van de CoronaCheck-app. Personen die geen smartphone hebben, kunnen sinds 1 juli ook een papieren vaccinatiebewijs printen via de website www.coronacheck.nl of u kunt bellen met telefoonnummer 0247-247247. Wanneer u niet woonachtig in Nederland bent adviseren wij u contact op te nemen met uw lokale autoriteiten om te informeren waar u een vaccinatiebewijs kunt verkrijgen.

Voor passagiers die met een PCR–aan boord komen heeft de overheid als aanvullende maatregel gesteld dat zij zich op de 4e dag van hun reis nogmaals moeten laten testen. Dit wordt gedaan met een sneltest en zal aan boord voor u geregeld worden. Voor deze extra test brengen wij u geen kosten in rekening. Mocht tijdens uw reis blijken dat deze aanvullende maatregel komt te vervallen zal deze extra test niet worden uitgevoerd.

De regelgeving van de Nederlandse en Buitenlandse overheden veranderen bijna wekelijks. Middels uw reisbescheiden welke ca. 8 dagen voor vertrek aan u worden toegezonden informeren wij u van de actuele stand van zaken met betrekking tot de maatregelen welke in het buitenland gelden.

Het is raadzaam om voor vertrek te kijken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/ hier kunt u voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken per land nakijken, alsmede de in dat land geldende corona-maatregelen.

We hanteren maatregelen wanneer dat nodig is. Wij doen ons best u in de reisbescheiden, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt, hier zo uitgebreid mogelijk over te informeren.

Met vriendelijk groet
Team Feenstra Rijn Lijn