Voorjaarscruise Nederland | Feenstra Rijn Lijn

Voorjaarscruise Nederland Nieuw

De overweldigende kleurenpracht van de ontluikende natuur en de bloeiende bollen in de Keukenhof vormen het decor voor deze schitterende 6-daagse voorjaarscruise. Interessante steden als Hoorn, Enkhuizen en Kampen staan op het programma.

Maandag 3 april: Arnhem – Wijk bij Duurstede

De inscheping voor deze nieuwe reis vindt plaats in Arnhem. Zodra alle passagiers aan boord zijn varen wij via de Nederrijn naar Wijk bij Duurstede. De historische binnenstad herbergt tal van monumenten, zoals de Grote Kerk, de molen Rijn & Lek en het oude Stadhuis op de Markt.

Dinsdag 4 april: Wijk bij Duurstede - Zaandam

Tijdens het ontbijt verlaten we Wijk bij Duurstede en varen we naar Zaandam. Vanmiddag staan de bussen klaar voor een excursie naar de Keukenhof(*). De bloementuinen in de Keukenhof zijn een heus lentefeest; met 7 miljoen bolbloemen op 32 hectare wordt het hele park beheerst door fantastische geuren en kleuren. Langs en door de prachtig aangelegde tuinen en waterpartijen kunt u heerlijk wandelen en genieten van de schitterende bloemenpracht.

Woensdag 5 april: Zaandam - Hoorn - Enkhuizen

We vervolgen onze reis. Via het IJ bereiken we het IJsselmeer waarna we langs de kustlijn omhoog varen naar Hoorn. Deze levendige havenstad herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. In de schitterende monumentale panden zijn nu diverse leuke winkels, restaurants en musea te vinden. Tijdens het diner gooit de bemanning de trossen nog één keer los voor onze laatste bestemming voor vandaag: Enkhuizen. De vestingwallen in het vissersplaatsje die uit de 17e eeuw dateren zijn goed bewaard gebleven. De Drommedaris is de zuidelijke toegangspoort van de stad Enkhuizen en is het bekendste gebouw.

Donderdag 6 april: Enkhuizen - Kampen

In het verleden was Enkhuizen bekend om haar haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum. U heeft de gehele ochtend de tijd om Enkhuizen te verkennen. Vanmiddag steken we het IJsselmeer over naar Kampen. Wandel eens door de vele smalle straten van deze Hanzestad. De oude gevels, mooie lantaarns en uitnodigende authentieke winkels geven de geschiedenis goed weer.

Vrijdag 7 april: Kampen - Deventer

Kampen en Deventer zijn beide Hanzesteden. Door het Hanzeverbond en de gunstige ligging aan de rivier werd de handel in goederen gemakkelijker en brak er een gouden tijd aan voor deze steden. Die rijke periode is nog goed terug te zien aan de prachtige panden in de binnensteden. Aan het begin van de middag komen we aan in Deventer. Deze stad wordt ook wel de Koekstad genoemd vanwege de Deventer Koek die hier al eeuwenlang volgens strikte voorschriften wordt gebakken en verhandeld. ’s Avonds wordt traditiegetrouw het Captains Dinner geserveerd en aansluitend zorgt de muzikant voor een gezellige avond.

Zaterdag 8 april: Deventer - Arnhem

De laatste dag van deze reis is al weer aangebroken. We verlaten Deventer al vroeg en varen over de IJssel naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van een kopje koffie met wat lekkers en aansluitend de lunch. Om 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige voorjaarsreis. Tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Eén avond met live muziek
  • Captains Dinner

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805