Texel en IJsselmeer

Deze prachtige reis door Nederland aan boord van de gezellige Rembrandt van Rijn laat u kennismaken met de Nederlandse visserijhistorie. Plaatsen als Enkhuizen, het Texelse Oudeschild, Stavoren en Urk mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Een mooie combinatie met de oude Hanzesteden die we later deze reis aandoen. In Hasselt, Deventer en Zutphen zijn nog veel oude gebouwen en bezienswaardigheden bewaard gebleven!

Zaterdag/Donderdag: Arnhem - Haarlem

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord van de Rembrandt van Rijn. Tijdens het diner gooien we de trossen los en zetten we koers naar Haarlem. Onder het genot van een drankje kunt u ’s avonds in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

Zondag/Vrijdag: Haarlem - Zaandam

Na het ontbijt kunt u Haarlem bezichtigen. In het centrum zijn veel musea gevestigd. De meeste van hen zijn gehuisvest in één van de prachtige monumenten die Haarlem rijk is. De grootste en meest bekende zijn het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Ook een bezoek aan de Sint-Bavokerk of de Jopenkerk is de moeite waard. Deze laatste dient echter niet meer als kerk maar als een gezellige bierbrouwerij. Rond het middaguur varen we verder naar Zaandam. De nabij gelegen Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Wanneer u zich aan boord opgeeft voor de excursie(*) naar de Zaanse Schans, maakt u kennis met het leven dat zich hier afspeelde in de 18e en 19e eeuw.

Maandag/Zaterdag: Zaandam - Hoorn

Hoorn was één van de machtigste steden uit het VOC tijdperk. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit deze periode, maar ook in de oude haven is deze sfeer nog aanwezig. Hier ligt de replica van het VOC schip Halve Maen. Dit schip speelde een hoofdrol bij de eerste Nederlandse verkenning van Manhattan in 1609.

Dinsdag/Zondag: Hoorn - Enkhuizen - Stavoren

We volgen de kustlijn van het IJsselmeer naar het noorden. De eerste plaats waar we vandaag aanleggen is Enkhuizen. Ervaar de prachtige historie van deze stad. Aan het eind van de middag steken we het IJsselmeer over naar Stavoren. De ligging aan het IJsselmeer en de verbinding met de Friese meren maakt deze plaats tot een ideale plek voor watersporters. Het is hier in de zomermaanden dan ook gezellig druk.

Woensdag/Maandag: Stavoren - Harlingen

We verlaten Stavoren en via de Waddenzee bereiken we het Friese Harlingen. In de binnenstad staan nog vele mooie panden die het historische karakter van de stad weergeven. De vele straatjes, waar vroeger pakhuizen stonden, verbinden de grachten met elkaar.

Donderdag/Dinsdag: Harlingen - Oudeschild (Texel)

Al vroeg maken we de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Vanuit de haven van Oudeschild maakt u tijdens een rondrit(*) kennis met dit prachtige eiland. Ook een aanrader is een bezoek aan het zeehondenopvangcentrum Ecomare.

Vrijdag/Woensdag: Oudeschild (Texel) - Den Helder - Urk

Den Helder ligt in het noordelijkste puntjevan de Kop van Noord-Holland. Door zijn strategische ligging is het de thuisbasis van de marine. In de binnenstad kunt u heerlijk winkelen en even uitrusten op één van de vele terrassen. Tijdens de lunch zetten we onze reis voort naar Urk. Dit oude vissersplaatsje heeft nog steeds de grootste vissersvloot van Nederland en heeft daardoor haar oude karakter weten te behouden.

Zaterdag/Donderdag: Urk - Hasselt - Deventer

Hasselt, Deventer en Zutphen, zijn allen Hanzesteden. Door het Hanzeverbond en de gunstige ligging aan de rivier werd de handel in goederen gemakkelijker en brak er een gouden tijd aan voor deze steden. Die rijke periode is nog goed terug te zien aan de prachtige panden in de binnensteden. In de loop van de middag komen we aan in Deventer. Deze stad wordt ook wel de Koekstad genoemd vanwege de Deventer Koek die hier al eeuwenlang volgens strikte voorschriften wordt gebakken en verhandeld.

Zondag/Vrijdag: Deventer - Zutphen

In de middag vervolgen we onze reis naar de Torenstad. Zutphen wordt zo genoemd vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren die de skyline van de stad vormen. Vanavond geniet u van een overheerlijk Farewell Dinner.

Maandag/Zaterdag: Zutphen - Arnhem

Als afsluiting van de reis wacht u deze ochtend nog een heerlijke champagnebrunch in het restaurant. Als we aan het einde van de ochtend de IJssel verlaten komen we via de Nederrijn om 11.00 uur weer aan in Arnhem waar wij afscheid van u nemen. We zijn er zeker van dat u genoten heeft van al het moois wat Nederland te bieden heeft.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea en High Wine
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805