Rondreis Holland | Feenstra Rijn Lijn

Rondreis Holland

Als u zich wilt laten verrassen door de oneindige variatie in het Nederlandse landschap, dan is dit echt een reis voor u. Van Hanzestad tot het IJsselmeer, van Friesland tot de Waddeneilanden en van de Noord-Hollandse steden tot het lieflijke Kinderdijk. Elk stukje Nederland heeft zijn eigen charme. Zo beleeft u tijdens deze cruise hoe rijk het Nederlandse verleden en heden eigenlijk zijn.

Maandag 8 augustus: Arnhem - Kampen

We verwelkomen de passagiers aan boord in Arnhem. Om 09.30 uur starten we de motoren en zetten we koers naar Kampen, ons einddoel voor vandaag. De Nieuwe Toren in deze oude Hanzestad heeft maar liefst 47 klokken.

Dinsdag 9 augustus: Kampen – Medemblik

We laten Kampen achter ons en steken het IJsselmeer over. Tijdens de lunch arriveren we in het vissersplaatsje Medemblik. ’s Middags kunt u deelnemen aan een bustocht(*) door de Westfriesche streek naar Hoorn.

Woensdag 10 augustus: Medemblik - Stavoren - Makkum

Vandaag trotseren we nogmaals het IJsselmeer en varen naar Stavoren, de oudste stad van Friesland. Het slechts 1000 inwoners tellende stadje wordt aan drie kanten ingesloten door het IJsselmeer. ’s Middags kunt u deelnemen aan een excursie(*) door het Gaasterland met een stop in Hindeloopen. Het schip vaart ondertussen verder naar Makkum, waar u na afloop van de excursie weer aan boord komt.

Donderdag 11 augustus: Makkum - Oudeschild (Texel)

Via de sluizen van Kornwerderzand en de Waddenzee zetten wij koers naar het grootste Waddeneiland, Texel. Onze bestemming Oudeschild ligt aan de zuidzijde van dit eiland. In en rond het dorp zijn diverse historische elementen uit de tijd van de VOC bewaard gebleven.

Vrijdag 12 augustus: Oudeschild (Texel) - Alkmaar

Nadat we de Waddenzee weer zijn overgestoken, varen we via het Noordhollandsch Kanaal naar Alkmaar waar we tegen het middaguur aankomen. Alkmaar heeft een prachtig oud centrum, de beroemde kaasmarkt en leuke winkelstraten met talloze terrasjes. ‘s Avonds is er livemuziek aan boord voor een gezellige dansavond.

Zaterdag 13 augustus: Alkmaar - Amsterdam

Tijdens het ontbijt laten we Alkmaar achter ons. Langs de Zaanse Schans varen we richting Amsterdam. Door deel te nemen aan de grachtenrondvaart(*) ziet u onze hoofdstad eens van een geheel andere kant.

Zondag 14 augustus: Amsterdam - Gouda

Nederland op z’n mooist! We gooien de trossen los en varen via de Kostverlorenvaart dwars door Amsterdam heen. Nadat we de Nieuwe Meer sluis hebben gepasseerd heeft u vanaf het schip een prachtig uitzicht over de laaggelegen Haarlemmermeerpolder. We varen door het Groene Hart over de meren en de Gouwe naar Gouda, bekend om zijn kaarsen en stroopwafels. De meeste huizen rondom de Markt zijn gebouwd in gotische stijl en stammen uit de 17e eeuw.

Maandag 15 augustus: Gouda - Rotterdam (Delfshaven)

Vlak voordat we de Hollandsche IJssel verlaten passeren we ‘de Hollandsche IJsselkering’. Dit is één de vijf stormvloedkeringen die onderdeel uitmaken van de Deltawerken die Nederland moeten beschermen tegen hoogwater. Via de Nieuwe Maas, passeren we het centrum van Rotterdam met z’n imposante bouwwerken waarna we in de loop van de middag afmeren in ‘Delfshaven’.

Dinsdag 16 augustus: Rotterdam (Delfshaven) - Wijk bij Duurstede

We vervolgen onze reis en varen stroomopwaarts naar Wijk bij Duurstede. Onderweg passeren we de bekende molens van Kinderdijk en het zilverstadje Schoonhoven. In de loop van de middag arriveren we in Wijk bij Duurstede. Terwijl u een wandeling maakt door dit leuke stadje worden aan boord voorbereidingen getroffen voor het Captains Dinner en een onvergetelijk afscheidsfeest.

Woensdag 17 augustus: Wijk bij Duurstede - Arnhem

Tijdens het ontbijt gooien we de trossen los en varen we over de Lek en de Nederrijn naar Arnhem. Om 14.00 uur nemen we weer afscheid van u. We zijn er zeker van dat u heeft genoten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant vindt u op het promenadedek. Het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises