Over de Rijn en Moezel naar Cochem | Feenstra Rijn Lijn

Over de Rijn en Moezel naar Cochem

Van de indrukwekkende Keulse Dom tot de burcht Thurant in Alken en de Reichsburg in Cochem, u geniet volop van de mooiste bouwwerken in het prachtige Duitse landschap. En natuurlijk is er voor de wijnliefhebber ook van alles te zien en te proeven. U komt vol prachtige indrukken weer terug in Nederland!

Maandag: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons en naderen al snel de Duitse grens. Op de eerste dag van deze bijzondere reis varen we naar Düsseldorf.

Dinsdag: Düsseldorf - Bonn - Andernach

Al vroeg varen we weg uit Düsseldorf. Bij Keulen passeren we de grootste kathedraal van Duitsland. De 157 meter hoge torens zijn reeds van ver te zien. Na de lunch meren wij af in Bonn, de geboortestad van Beethoven. U heeft tot het einde van de middag de tijd om de stad te bezichtigen. Tijdens de reis naar Andernach verrijzen de uitlopers van het machtige Siebengebirge aan de horizon.

Woensdag: Azolla: Andernach - Cochem / Salvinia: Andernach - Cochem - Alken

Wij zijn al voor het ontbijt vertrokken en na het ronden van de Deutsche Eck zien we het Moezeldal. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte hellingen, aan weerszijden, van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hoog gelegen Reichsburg een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. De Salvinia vaart aan het begin van de avond naar het liefelijke plaatsje Alken. Onderweg geniet u van het heerlijke Captains Dinner. De Azolla overnacht in Cochem.

Donderdag: Azolla: Cochem - Alken - Remagen / Salvinia: Alken - Remagen

In Alken domineert aan stuurboordzijde de burcht Thurant het schitterende panorama. Een bezoek aan de 300 jaar oude gewelven wijnkelder en de beeldschone St. Michaelskapel zijn zeker de moeite waard. ’s Middags kunt u vanuit Alken deelnemen aan een interessante busexcursie(*) door de omgeving. Het schip vaart ondertussen verder naar het aan de Rijn gelegen stadje Remagen. De Apollinariskirche boven het stadje is ontworpen door dezelfde architect als die van de Keulse Dom. De prachtige villa’s langs de Rijn geven Remagen een voorname aanblik. In Remagen komen de passagiers die hebben deelgenomen aan de excursie weer aan boord.

Vrijdag: Remagen - Keulen - Duisburg

Al vroeg in de ochtend komen we in Keulen aan. U heeft ruim de tijd om de bekende kathedraal te bezoeken of een wandeling te maken door de nabijgelegen Altstadt. In de loop van de middag varen we verder naar het noorden. We overnachten in Duisburg.

Zaterdag: Salvinia: Duisburg - Emmerich - Arnhem / Azolla: Duisburg - Arnhem

Voordat wij de grens met Nederland over varen maakt de Salvinia nog een korte stop in Emmerich. Hier heeft u nog de gelegenheid om het centrum te verkennen. In deze plaats vindt u niet ver van het schip een leuke winkelpromenade. De Azolla vertrekt iets later uit Duisburg. De schepen komen rond 14.00 uur in Arnhem weer aan waar wij afscheid van u nemen.

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant vindt u op het promenadedek. Het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805