Over de Rijn en Moezel naar Bernkastel | Feenstra Rijn Lijn

Over de Rijn en Moezel naar Bernkastel

De Moezel staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke wijnen. Uit plaatsen als Cochem, Zell en Bernkastel komen de lekkerste varianten waar u naar hartenlust van kunt proeven. Maar ook als natuur- of cultuurliefhebber komt u aan uw trekken, met schitterende vergezichten en pittoreske dorpjes.

Maandag/Donderdag: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur vertrekken we met de Salvinia uit Arnhem richting Duitsland. Terwijl wij het Ruhrgebied doorkruisen heeft u de gelegenheid om kennis te maken met uw reisgenoten. Onze bestemming Düsseldorf bereiken we in de loop van de avond.

Dinsdag/Vrijdag: Düsseldorf - Keulen - Königswinter

‘s Ochtends laten we Düsseldorf achter ons en zetten wij in eerste instantie koers naar Keulen. Aan het einde van de ochtend verrijzen de hoge torens van de Keulse Dom aan de horizon. Vanmiddag heeft u de tijd om deze imposante stad te bezichtigen. Aan het einde van de middag zullen wij onze reis vervolgen naar Königswinter. Eenmaal weer onderweg verschijnt aan bakboordzijde het indrukwekkende Siebengebirge. Na het diner is er nog tijd genoeg om een wandeling door Königswinter te maken.

Woensdag/Zaterdag: Königswinter - Winningen - Alken

Vandaag verruilen we de Rijn voor de Moezel. Kort na de eerste sluis van deze reis maken we een tussenstop in het kleine wijnstadje Winningen. Later in de middag zetten we koers richting Alken. Na het diner heeft u nog alle gelegenheid voor een wandeling langs de Moezel, waar de burcht Thurant prachtig verlicht boven het dorpje Alken schijnt.

Donderdag/Zondag: Alken - Zell

De hele dag worden we getrakteerd op een magnifiek panorama dat bestaat uit steile berghellingen met talloze wijngaarden. Onze bestemming Zell mag dan erg klein zijn, maar is qua witte wijn daarentegen wereldberoemd. De lekkere Moezelwijn Zeller Schwarze Katz kent haast iedereen. Wat weerhoudt u ervan om op één van de gezellige terrasjes neer te strijken en eens een glaasje van deze wijn te bestellen?

Vrijdag/Maandag: Zell - Bernkastel

Onderweg naar Bernkastel geniet u van de rust en schoonheid van het welhaast feeërieke Moezeldal. Rond het middaguur komen we aan in Bernkastel. Op het marktplein van deze wijnplaats treft u nog vele oude vakwerkhuizen en een 17e-eeuws stadshuis aan. U heeft de hele middag de tijd om deze mooie plaats en het uitzicht bij de Burg Landshut te bekijken.

Zaterdag/Dinsdag: Bernkastel - Traben-Trarbach

’s Morgens kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) door de interessante omgeving. Het schip vaart ondertussen verder naar de prachtige tussen de steile wijngaarden gelegen plaats Traben-Trarbach. De vakwerkhuisjes geven de stad een schilderachtig aanzien.

Zondag/Woensdag: Traben-Trarbach - Cochem

Tijdens de lunch arriveren we in Cochem. In de stad is van alles te beleven. U kunt er flaneren over de gezellige boulevard en slenteren door de smalle winkelstraatjes. Hoog boven de stad domineert de Reichsburg het prachtige panorama. Het uitzicht over het Moezeldal vanaf deze burcht is schitterend.

Maandag/Donderdag: Cochem - Koblenz - Andernach

Het is alweer de laatste dag op de Moezel. Onze bestemming Koblenz is door zijn ligging aan de Rijn en Moezel uitgegroeid tot de handelsstad van de wijde omgeving. Er zijn winkels in overvloed, waaronder kleine speciaalzaken met antiek en kunst. Ook is er een groot overdekt winkelcentrum. In de middag vervolgen wij onze reis naar Andernach. De stad bevindt zich achter de nog vrijwel geheel intact zijnde stadsmuren en heeft een gezellige binnenstad.

Dinsdag/Vrijdag: Andernach - Bonn - Duisburg

We verlaten Andernach en zetten eerst koers naar de voormalige hoofdstad, Bonn. Tijdens het middaguur varen we verder naar Duisburg, waar we de laatste avond van deze reis doorbrengen.

Woensdag/Zaterdag: Duisburg - Emmerich - Arnhem

Op deze laatste dag van onze reis kunt u ’s morgens eerst nog een wandeling maken door de gezellige stad Emmerich. Om 12.00 uur verwachten wij u weer aan boord voor de lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Drie avonden met live muziek
  • Captains Dinner

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises