Over de Donau naar Wenen, Bratislava en Budapest | Feenstra Rijn Lijn

Over de Donau naar Wenen, Bratislava en Budapest

Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. De mooie Blauwe Donau is niet voor niets wereldberoemd en dát willen wij u tijdens deze prachtige Donaucruise graag laten ervaren.

Dag 1: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau (Lindau) - Dürnstein

Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie Blauwe Donau gaat beginnen.

Dag 3: Dürnstein - Bratislava

Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum, dat gedomineerd wordt door de 12e -eeuwse Kunringerburcht. Tegen het middaguur vervolgen wij onze reis naar Bratislava, waar wij in de loop van de avond zullen arriveren.

Dag 4: Bratislava - Budapest

Na het ontbijt kunt u kennismaken met Bratislava. Tijdens een rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling door de stad(*) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Aan het begin van de avond zeggen wij Slowakije vaarwel en vervolgen we onze reis naar het vierde land dat wij tijdens deze cruise zullen bezoeken.

Dag 5: Budapest

Hongarije is het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt de hoofdstad Budapest in twee delen: het heuvelachtige Buda en het vlakke Pest. Het is wel vroeg opstaan, maar zorg dat u op het dek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spastad van Europa. Op slechts een steenworp afstand van het schip bevindt zich het gezellige winkelcentrum van het stadsdeel Pest. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) om op een comfortabele manier kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft. Na de lunch heeft u de kans om een Hongaarse Puszta te bezoeken(*). Over deze ervaring zult u nog lang napraten.

Dag 6: Budapest - Esztergom

Vandaag nemen wij afscheid van Budapest en richten de steven op Esztergom. Voor de liefhebbers organiseren wij vandaag een prachtige dagexcursie door Hongarije(*). Om te beginnen brengen wij een bezoek aan het schilderachtige stadje Szentendre. Vervolgens staat Visegrad op het programma, waar u van een lokale lunch gaat genieten. Voordat u in Esztergom aan boord gaat, brengen wij eerst nog een bezoek aan de hoog boven de stad gelegen basiliek. Dit indrukwekkende bouwwerk is een ware schatkamer van kerkelijke kunst. Aan het eind van de middag lichten wij het anker en zetten koers naar Oostenrijk.

Dag 7: Esztergom - Wenen

In de loop van de middag meren wij aan in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U kunt zich opgeven voor een stadsrondrit(*) langs de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven. Naast Jugendstil zult u ook veel moderne bouwstijlen herkennen. In de avond heeft u de mogelijkheid om een uniek concert bij te wonen in paleis Schönbrunn(*). Luisterend naar de klassieke geluiden, weet u direct waarom Wenen bekend staat als het centrum van de klassieke muziek.

Dag 8: Wenen - Krems

We blijven vandaag nog de hele dag in Wenen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*). Vroeg in de avond verlaten we Wenen en varen we naar het, in de prachtige Wachau gelegen, wijnstad Krems.

Dag 9: Krems - Melk

Voordat wij vertrekken naar onze volgende bestemming is er nog tijd om een wandeling te maken door Krems. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama. In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord.

Dag 10: Melk - Linz

Stroomopwaarts de Donau volgend, bereiken wij de voormalige handelsplaats Linz. De indrukwekkende bouwwerken langs de Donau bevestigen de hoogwaardige cultuur van deze interessante stad.

Dag 11: Linz - Passau

De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij. De Schlögener Donaubocht is slechts één van de vele hoogtepunten van het traject dat wij vandaag bevaren. Na de lunch komen we aan in Passau. Dit is één van de mooiste en ook oudste steden van Duitsland. De Altstadt is prachtig gelegen aan drie verschillende rivieren, de Inn, de Ilz en natuurlijk de Donau. Een bezoek aan het oude centrum is zeker de moeite waard.

Dag 12: Passau - Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)

Wij vertrekken vroeg en varen een klein stukje naar Passau (Lindau). Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveert u weer in Arnhem.

Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. Zowel dag 1 als dag 12 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Houdt u er rekening mee dat wij tijdens deze reis in landen komen waar de infrastructuur niet zo goed is als in Nederland en dat de begaanbaarheid soms te wensen overlaat. Indien u twijfelt of deze reis geschikt voor u is neem dan hierover contact met ons op, zodat wij kunnen nagaan in hoeverre deze reis/accommodatie voldoet aan uw fysieke gesteldheid.

Van/naar Passau met de trein of auto? Voor meer informatie over het boeken van een cruise-only kunt u contact met ons opnemen.

De in het dagprogramma beschreven excursies zijn onder voorbehoud. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een overzicht van de te boeken excursies.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner

Swiss Pearl

De Swiss Pearl is een schip met veel ruimte voor haar 123 passagiers en heeft een warme en chique uitstraling. Dat ziet u overal in terug. In de ruime entreeruimte op het Rubydek vindt u onder andere de receptie, de bibliotheek met zitjes en een boetiek. Verder naar voren vindt u de sfeervolle lounge met zitjes, een dansvloer en een grote bar. Op het Emeralddek vindt u het restaurant en de wellness met sauna en zwembad. Buiten op het zonnedek is er volop ruimte onder de zonneschermen met zitjes en ligstoelen en achter op het dek kunt u heerlijk afkoelen in de whirlpool. Overal op het schip heeft u een prachtig uitzicht door de grote ramen.

Meer informatie over de Swiss Pearl vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805