Ostfriesland, Emden en Leer | Feenstra Rijn Lijn

Ostfriesland, Emden en Leer

Een prachtige combinatie van cultuur en geschiedenis, dat ontdekt u tijdens deze cruise door Oost-Nederland en het Duitse Ostfriesland. U reist langs mooie Hanzesteden, proeft de sfeer in Sneek, verwondert u over de indrukwekkende moderne schepen in de haven van Emden en de techniek van het stoomgemaal in Lemmer. In deze 10-daagse reis is er voor iedereen wat te genieten!

Maandag 25 april: Arnhem - Kampen

We heten u in Arnhem hartelijk welkom aan boord en zullen om 09.30 uur vertrekken. Via de IJssel varen we naar onze eerste bestemming, Kampen. Wandel eens door de vele smalle straten van deze Hanzestad. De oude gevels, mooie lantaarns en uitnodigende authentieke winkels geven de geschiedenis goed weer.

Dinsdag 26 april: Kampen - Urk - Sneek

Onderweg naar Sneek maken we een stop op het voormalige eiland Urk. Het vissersplaatsje heeft nog steeds de grootste vissersvloot van Nederland en heeft mede daardoor zijn oude karakter behouden. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar het Friese Sneek, dat dichtbij het Sneekermeer gelegen is. De stad is rijk aan monumenten en mooie stadsgezichten. Het bekendste monument is de Waterpoort uit 1613.

Woensdag 27 april: Sneek - Delfzijl

Vandaag staat er een lange en mooie vaardag op het programma. Via het Prinses Margrietkanaal en het Van Starkenborghkanaal doorkruisen we de prachtige en weidse Friese en Groningse natuur. In de loop van de middag bereiken we Delfzijl. Deze stad is van oudsher een vesting gelegen aan de Eems. De vesting ontstond rond 1300 door de aanleg van een sluis (zijl) aan de monding van een afwateringskanaal, de ‘Delf’. Vandaar de naam Delfzijl. Dat kanaal heet tegenwoordig Damsterdiep en loopt helemaal naar de stad Groningen.

Donderdag 28 april: Delfzijl - Leer

We verlaten vandaag Nederland. Via de Eems bereiken we de in Ostfriesland gelegen Duitse plaats Leer. Het oude centrum van Leer staat bekend als één van de waardevolste uit de regio met prachtig gerestaureerde kastelen, herenhuizen en kerken uit verschillende eeuwen. De stad is nog altijd zeer levendig. Kleine winkels, theehuizen en restaurants nodigen u uit om hier de middag door te brengen. U kunt vanmiddag ook deelnemen aan een busexcursie naar de bekende Meyer Werft(*). Hier worden immens grote zeecruiseschepen gebouwd en u zult versteld staan van de technische wonderen die hier worden verricht. U brengt een bezoek aan de bouwdokhallen en aan een tentoonstelling met modelhutten. Dit alles staat garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxe zeecruiseschepen.

Vrijdag 29 april: Leer - Emden

We varen terug in noordelijke richting naar de volgende Duitse havenplaats, Emden. Met 150 kilometer aan grachten wordt het ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. In het centrum worden diverse rondvaarten aangeboden door de stad en het havengebied waarmee u een goed beeld van Emden krijgt.

Zaterdag 30 april: Emden - Groningen

Rond het middaguur zetten we weer voet op Nederlandse bodem. De stad Groningen is een bruisende studentenstad. Maak tijdens een wandeling(*) kennis met deze stad en ontdek de lange, roerige geschiedenis die is terug te zien in de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Daarna is er nog voldoende tijd om heerlijk te shoppen in de lange winkelstraten.

Zondag 1 mei: Groningen - Lemmer

Vandaag varen we naar Lemmer. De ligging aan de Friese meren en het IJsselmeer maakt Lemmer tot één van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. In het sfeervolle maritieme centrum kunt u heerlijk struinen langs de originele winkeltjes of strijk neer op één van de gezellige terrassen langs de kades. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart op halen bij het Woudagemaal. Het oudste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld.

Maandag 2 mei: Lemmer - Zwolle

Via het IJsselmeer en het Zwarte Water bereiken we de Hanzestad Zwolle. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) naar Giethoorn. Het idyllische Overijsselse dorp is bekend om de talloze rietgedekte boerderijen gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 bruggetjes met elkaar verbonden zijn. Giethoorn wordt ook wel het “Hollands Venetië” genoemd.

Dinsdag 3 mei: Zwolle - Hattem - Deventer

Onderweg naar Deventer maken we eerst nog een korte stop in Hattem. Vanaf onze aanlegplaats in Deventer wandelt u zo het sfeervolle centrum in. Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, zoals ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. ‘s Avonds zal er in het restaurant het heerlijke Captains Dinner geserveerd worden.

Woensdag 4 mei: Deventer - Arnhem

De laatste dag van onze reis is alweer aangebroken. We vertrekken al vroeg en zullen om 14.00 uur in Arnhem aankomen. Hier nemen we met een hartelijk ‘Tot Ziens’ afscheid van u. Ongetwijfeld zult u met genoegen terugkijken op deze bijzondere reis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant vindt u op het promenadedek. Het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises