Ontdek de pracht van Zuidwest-Nederland | Feenstra Rijn Lijn

Ontdek de pracht van Zuidwest-Nederland

Tijdens deze heerlijk ontspannen reis pakt u het mooiste van Zuidwest-Nederland en België mee. Van de typisch Hollandse kaasstad Gouda en de Deltawerken bij Neeltje Jans tot de grandeur van Antwerpen en ongeveer alles wat daar tussen zit. Gaat u mee?

Maandag 22 augustus: Arnhem - Wijk bij Duurstede - Nieuwpoort

De inscheping voor deze nieuwe reis vindt plaats in Arnhem. Zodra alle passagiers aan boord zijn varen wij via de Nederrijn naar Wijk bij Duurstede. De historische binnenstad herbergt tal van monumenten, zoals de Grote Kerk, de molen Rijn & Lek en het oude Stadhuis op de Markt. Tijdens het diner varen wij via de Lek verder naar Nieuwpoort waar wij de eerste nacht van deze ontdekkingsreis zullen doorbrengen.

Dinsdag 23 augustus: Nieuwpoort – Dordrecht - Gouda

Al vroeg komen we in Dordrecht aan. We blijven hier de gehele ochtend, dus er is voldoende tijd om één van de oudste steden van Nederland te ontdekken. Via de Noord, de Nieuwe Maas en de Hollandse IJssel arriveren wij in de middag in Gouda waar een bezoek aan de Markt niet mag ontbreken. Gouda is onder andere bekend om zijn stroopwafels, kaas, kaarsen en aardewerk. In de historische binnenstad is het stadhuis het bekendste monument.

Woensdag 24 augustus: Gouda - Rotterdam – Willemstad

Terwijl u geniet van het ontbijt komt de skyline van de havenstad Rotterdam al in het zicht. Duizenden containerschepen varen hier jaarlijks af en aan. Vanaf de Euromast heeft u een mooi uitzicht over de havens en het centrum. In het centrum van Rotterdam kunt u naar hartenlust shoppen. In de vele winkelstraten worden leuke boetiekjes afgewisseld door de grote winkelketens. Ook de indrukwekkende Markthal met zijn opvallende architectuur, leuke winkeltjes en vele kraampjes is zeker een bezoek meer dan waard. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar Willemstad. Dit is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De gehele stad wordt omringd door vestingwallen. Binnen de wallen staan interessante gebouwen als het Arsenaal, het voormalige stadhuis en het Mauritshuis.

Donderdag 25 augustus: Willemstad – Neeltje Jans - Veere

Het werkeiland Neeltje Jans is een onderdeel van de Oosterscheldekering die samen met andere waterkeringen in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland de Deltawerken van Nederland vormen. De Deltawerken moeten deze provincies beschermen tijdens een stormvloed van de zee. In het informatiecentrum(*), op Neeltje Jans, kunt u alles te weten komen van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Aan het eind van de middag varen we verder naar Veere waar we zullen overnachten.

Vrijdag 26 augustus: Veere - Middelburg -Vlissingen

De Zeeuwse folklore komen vandaag volop tot uiting. Rond het middaguur leggen we aan in de Zeeuwse hoofdstad. Het centrum van Middelburg herbergt vele fraaie grachtenpanden en kronkelende steegjes. Een bezoek aan het mooie stadhuis op het marktplein mag beslist niet ontbreken als u deze stad gaat verkennen. Tijdens het diner varen we verder naar Vlissingen waar we zullen overnachten.

Zaterdag 27 augustus: Vlissingen - Antwerpen

Nadat we de Westerschelde zijn overgestoken komen wij rond het middaguur aan in Antwerpen. Hier kunt u deelnemen aan een rondrit(*) door het havengebied. Na afloop wordt u naar het centrum van Antwerpen gebracht. Hier is o.a. de bekende winkelstraat de Meir die begint op de Groenplaats.

Zondag 28 augustus: Antwerpen - Yerseke

Eenmaal terug op de Zeeuwse wateren leggen we aan bij Yerseke. Beroemd om haar mosselen, oesters, kreeften en andere heerlijke vissoorten die er dagelijks gevangen worden. In dit authentieke dorp beleeft u het leven van de visserij.

Maandag 29 augustus: Yerseke - Gorinchem

Vanochtend richten wij de steven op Gorinchem. Deze, aan de monding van de Linge gelegen, vestingstad heeft door haar rijke geschiedenis vele monumentale gebouwen die het aanzien zeker waard zijn.

Dinsdag 30 augustus: Gorinchem - Woudrichem - Zaltbommel

In de ochtend steken we de rivier over naar het plaatsje Woudrichem, dat gelegen is nabij Slot Loevestein. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis. Al van verre ziet u de stompe toren van Zaltbommel. In de gezellige vestingstad treft u naast leuke winkeltjes ook eeuwenoude gevels en stadswallen aan.

Woensdag 31 augustus: Zaltbommel - Arnhem

We zijn alweer aan de laatste dag toegekomen van deze prachtige ontdekkingsreis. Over de Waal varen we naar Arnhem, waar om 14.00 uur de ontscheping zal plaatsvinden.

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere
  • excursiemogelijkheden
  • Diverse begeleide wandelingen
  • Twee avonden met live entertainment

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805