Noord Nederland | Feenstra Rijn Lijn

Noord-Nederland

Eén van onze populairste reizen en dat is niet voor niets. In zes dagen nemen we u mee naar lieflijke Friese vissersdorpen, steken de Waddenzee over voor een bezoek aan Oudeschild op Texel en varen we door de oer-Hollandse Zaanstreek

Dag 1: Arnhem – Lemmer

Om 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem en al snel bevinden we ons op de kronkelige IJssel. Langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Kampen zetten we koers naar het Noorden. Via het Ketelmeer en het IJsselmeer komen we aan het begin van de avond in Lemmer aan.

Dag 2: Azolla: Lemmer - Leeuwarden - Franeker / Salvinia: Lemmer - Eernewoude – Franeker

Het waterrijke Friesland staat vandaag op het programma. Via het Prinses Margrietkanaal en de uitgestrekte Friese meren vaart de Azolla naar Leeuwarden. De Friese hoofdstad is een ideaal uitgangspunt voor een onvergetelijke reis door Friesland. In het centrum staat één van de best bewaarde geheimen van Nederland, een toren die schever is dan het bouwwerk in Pisa. Liefhebbers van ons koningshuis maken een wandeling over de Nassauroute, voor een ontdekkingsreis langs overblijfselen uit de tijd dat Leeuwarden een hofstad was. Via het Van Harinxmakanaal laten we Leeuwarden achter ons. We moeten meerdere lage bruggen passeren voordat we aan het begin van de avond in Franeker aanmeren. De Salvinia vaart vanuit Lemmer naar Eernewoude. Hier kunt u meegaan met een rondvaart(*) door één van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland. Met zijn prachtige meren en vaarten is het een werkelijk uniek gebied om doorheen te varen. Tijdens de lunch vaart de Salvinia naar Franeker waar we in de loop van de middag aankomen. Een bezoekje aan het Planetarium van Eise Eisinga is zeker de moeite waard.

Dag 3: Azolla: Franeker - Oudeschild (Texel) / Salvinia: Franeker - Oudeschild (Texel) - Den Helder

Talrijke watervogels begeleiden onze reis over de Waddenzee en met een beetje geluk zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Op Texel meren we af in de Vissershaven van Oudeschild. Wilt u het eiland ontdekken? Een echte aanrader is de rondrit(*) over het eiland. Bij de excursie die de Salvinia aanbiedt is ook een stop opgenomen bij Ecomare(*). De Salvinia maakt tijdens het diner de oversteek naar Den Helder waar we de nacht zullen doorbrengen. De Azolla overnacht in Oudeschild.

Dag 4: Azolla: Oudeschild (Texel) - Alkmaar / Salvinia: Den Helder - Alkmaar - Zaandam

Vandaag zetten we koers naar Alkmaar. Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad, maar deze prachtstad heeft nog veel meer te bieden. Zin om te winkelen? In de overzichtelijke binnenstad van Alkmaar zitten alle bekende ketens bij elkaar. Of dwaal langs unieke Alkmaarse winkeltjes in de historische oude binnenstad. De Salvinia vaart ’s avonds langs de Zaanse Schans door naar Zaandam.

Dag 5: Azolla: Alkmaar - Wijk bij Duurstede / Salvinia: Zaandam - Wijk bij Duurstede

Onderweg naar Wijk bij Duurstede vaart de Azolla langs de Zaanse Schans. We gaan voor even terug naar de tijd van molens, kaas- en klompenmakerijen. Overal om ons heen is de karakteristieke Zaanse bouwstijl te herkennen. De Salvina blijft de ochtend in Zaandam liggen. Het weidse IJ en het drukke Amsterdam-Rijnkanaal brengen ons vervolgens naar Wijk bij Duurstede. Deze kleine stad met een grote geschiedenis heeft zich door de eeuwen heen ontwikkelt van bloeiende handelsstad, Dorestad, tot bisschopsstad en van vestingstad tot forensenstad.

Dag 6: Wijk bij Duurstede - Arnhem

Via de Nederrijn komt het einde van de mooie reis al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd in Arnhem nemen we om 14.00 uur afscheid van u. Wij wensen u een goede reis naar huis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met live entertainment
  • Captains Dinner

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805