Noord Nederland | Feenstra Rijn Lijn

Noord-Nederland

Eén van onze populairste reizen en dat is niet voor niets. In zes dagen nemen we u mee naar lieflijke Friese vissersdorpen, steken de Waddenzee over voor een bezoek aan Oudeschild op Texel en doen we prachtige plaatsen aan het IJsselmeer aan.

Maandag: Arnhem - Lemmer

Om 09.30 uur vertrekken we uit Arnhem en al snel bevinden we ons op de kronkelige IJssel. Langs Hanzesteden als Zutphen, Deventer en Kampen zetten we koers naar het Noorden. Via het Ketelmeer en het IJsselmeer komen we aan het begin van de avond in Lemmer aan.

Dinsdag: Lemmer - Pikmeer & Kruiswaters - Franeker

Het waterrijke Friesland staat vandaag op het programma. Via het Prinses Margrietkanaal en de uitgestrekte Friese meren varen we naar het Pikmeer. Hier kunt u deelnemen aan een rondvaart(*) door één van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland. Met zijn prachtige meren en vaarten is het een werkelijk uniek gebied om doorheen te varen. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Franeker waar we in de loop van de middag aankomen. Een bezoekje aan het Planetarium van Eise Eisinga is zeker de moeite waard.

Woensdag: Franeker - Oudeschild (Texel)

Talrijke watervogels begeleiden onze reis over de Waddenzee en met een beetje geluk zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Op Texel meren we af in de Vissershaven van Oudeschild. Wilt u het eiland ontdekken? Een echte aanrader is de rondrit(*) over het eiland. Bij deze excursie is ook een stop opgenomen bij Ecomare(*).

Donderdag: Oudeschild - Medemblik - Hoorn

Nog voor het ontbijt verlaten we Texel en zetten koers richting Medemblik. Zodra we de Stevins-sluizen zijn gepasseerd bevinden we ons op het IJsselmeer en duurt het niet lang meer voordat we de haven van Medemblik binnenvaren. Hier kunt u deelnemen aan een excursie per stoomtram(*). U rijdt door het West-Friese landschap van Medemblik naar Hoorn waarna we in Hoorn ook een kijkje bij het stoomtram museum nemen. De Salvinia zal ondertussen naar Hoorn varen. U heeft dan na het diner de mogelijkheid om deze stad te bezichtigen.

Vrijdag: Hoorn - Wijk bij Duurstede

Via het Amsterdam-Rijnkanaal varen we naar Wijk bij Duurstede. Deze kleine stad met een grote geschiedenis heeft zich door de eeuwen heen ontwikkelt van bloeiende handelsstad, Dorestad, tot bisschopsstad en van vestingstad tot forensenstad.

Zaterdag: Wijk bij Duurstede - Arnhem

De laatste dag van deze reis is alweer aangebroken. We verlaten Wijk bij Duurstede en varen over de Nederrijn naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van koffie met wat lekkers en aansluitend staat de lunch alweer voor u klaar. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Wij wensen u een goede reis naar huis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Eén avond met live muziek
  • Captains Dinner

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805