Noord-Nederland, Emden & Leer | Feenstra Rijn Lijn

Noord-Nederland, Emden & Leer

Wilt u het noorden van ons land eens vanaf het water ontdekken? Dan is dit de cruise voor u! Vanaf Arnhem maakt u in dertien dagen een boog door het land langs prachtige plaatsen als Oudeschild op Texel, Harlingen, het Duitse Emden, Groningen en Urk. U ziet Nederland zoals u het nog nooit heeft gezien!

Zondag/Vrijdag: Arnhem - Hoorn

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Hoorn.

Maandag/Zaterdag: Hoorn - Medemblik

De ochtend verblijven we nog in Hoorn. Een leuke winkelstad met een sfeervol centrum. De levendige haven herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. Tijdens de lunch verlaten we Hoorn en gaan we via het IJsselmeer naar Medemblik. In het centrum van deze watersportplaats treft u een mix van modern en historisch naast elkaar. Prachtige jachten en historische schepen van de bruine vloot leggen aan in de moderne haven van de historische binnenstad. Op één van de terrasjes kunt u al genietend van een drankje de drukte op het water bekijken.

Dinsdag/Zondag: Medemblik - Oudeschild (Texel)

Met een beetje geluk zien we tijdens de oversteek van de Waddenzee naar Texel nog een groepje zeehonden op een zandbank liggen. Op Texel meren we aan in de vissershaven van Oudeschild. Aan boord kunt u zich opgeven voor een busrondrit(*) over dit prachtige eiland.

Woensdag/Maandag: Oudeschild (Texel) - Harlingen - Stavoren

Al vroeg verlaten we het Waddeneiland om koers te zetten naar Harlingen, waar we na de lunch aankomen. De prachtig gerestaureerde pakhuizen aan de havens getuigen nog steeds van de handel met exotische landen. Aan het einde van de middag vervolgen we de reis naar Stavoren. U heeft na het diner de gelegenheid om een bezoek te brengen aan deze typisch Friese plaats.

Donderdag/Dinsdag: Stavoren - Delfzijl

We hebben een lange maar onvergetelijke vaardag voor de boeg. Via onder andere het Prinses Margrietkanaal, diverse Friese meren en het Eemskanaal varen we naar Delfzijl. Het is een bijzondere ervaring om met zo’n groot schip door het Friese en Groningse weidelandschap te varen. In de loop van de avond komen we in Delfzijl aan. Bij deze zeehaven mondt de Eems in de Noordzee uit.

Vrijdag/Woensdag: Delfzijl - Emden

De ochtend kunt u Delfzijl nog gaan verkennen. Rond koffietijd verlaten we Nederland en richten we de steven op het mooie en gezellige Duitse stadje Emden.

Zaterdag/Donderdag: Emden

Vandaag blijven we in de meest westelijke haven van Duitsland, Emden. Het loont zonder meer de moeite om een wandeling door het centrum te maken en neer te strijken op een terras bij één van de ijssalons. Aan boord kunt u zich opgeven voor een gratis transfer naar Leer, de ‘poort van Ostfriesland’. Naast gezellige winkeltjes en zorgvuldig gerestaureerde gebouwen, biedt het historische centrum heel wat bezienswaardigheden. Het historische raadhuis niet alleen van buiten een lust voor het oog, ook het interieur met zijn schitterende plafondschilderingen en indrukwekkende zalen is de moeite waard.

Zondag/Vrijdag: Emden - Groningen

We varen weer terug naar Nederland en onze bestemming is Groningen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Groningen heeft van alles te bieden. De stad manifesteert zich als het culturele centrum van Noord-Nederland. Er zijn tal van musea en bezienswaardigheden. Het gezellige centrum, gelegen op zo’n 25 minuten lopen van onze ligplaats.

Maandag/Zaterdag: Groningen - Sneek

Door het Groningse en Friese landschap varen we naar Sneek, ter plaatse ook wel Snits genaamd. Sneek is gelegen aan het Sneekermeer en geniet vooral bekendheid vanwege de smalle grachten, de Waterpoort, de Elfstedentocht en de Sneekweek.

Dinsdag/Zondag: Sneek - Lemmer

Via diverse meren komen wij tijdens de lunch in Lemmer aan. Het is erg gezellig in deze, gedurende de zomer door watersporters overspoelde, stad. Het, net buiten het centrum gelegen, stoomgemaal is een bezoek meer dan waard.

Woensdag/Maandag: Lemmer - Urk - Kampen

Al vroeg zetten we koers naar onze volgende bestemming: Urk, de Parel van Flevoland. Wanneer u hier over de gezellige kade of door de nauwe steegjes en straatjes (ginkies) wandelt, waant u zich in vervlogen tijden. Vroeger was dit plaatsje een eiland en de oude dorpskom van Urk levert voor de toerist een pittoresk plaatje op. Tijdens de lunch gooien we de trossen los om vervolgens over het Ketelmeer naar Kampen te varen. Hier zullen wij in de loop van de middag afmeren. De historische Hanzestad Kampen is een gezellige stad met veel historische gebouwen. Vanavond nodigt uw kapitein u uit voor het farewell Dinner.

Donderdag/Dinsdag: Kampen - Deventer

Aan het begin van de middag arriveren wij in de volgende Hanzestad, Deventer. Dit is één van de oudste steden van Nederland en er zijn dan ook tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd.

Vrijdag/Woensdag: Deventer - Arnhem

Het duurt niet lang meer voordat Arnhem aan de horizon verschijnt. Wij zijn er zeker van dat u heeft genoten van de afwisseling in steden en landschappen. Terwijl u nog geniet van de Champagne brunch arriveren we om 11.00 uur weer in Arnhem.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Vijf keer live entertainment
  • High Tea
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch
  • Gratis transfer naar Leer

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner en de lounge met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant op het hoofddek heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.

Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805