Ijsselmeerspecial | Feenstra Rijn Lijn

Ijsselmeerspecial, 'De Gouden Cirkel'

Deze 6-daagse cruise over het IJsselmeer brengt machtige oude tijden weer tot leven. De VOC is nog onmiskenbaar aanwezig in de plaatsen die u aandoet. Een unieke reis, die u mee terugneemt in de geschiedenis.

Maandag: Arnhem - Urk

Wij heten u van harte welkom aan boord en vertrekken om 09.30 uur vanuit Arnhem. Wij varen over de IJssel en tegen de avond meren wij af in de Parel van Flevoland, Urk. Een pittoresk dorp met in de oude kern een doolhof van steegjes waar ieder huisje anders is.

Dinsdag: Urk - Lelystad - Monnickendam - Enkhuizen

Het is maar een stukje varen naar Lelystad. Hier heeft u de keuze of u deze ochtend op eigen gelegenheid een bezoek brengt aan de Bataviawerf of het outletcentrum Batavia Stad. Tijdens de lunch maken wij de oversteek naar Monnickendam, al sinds het verre verleden bekend om haar visrokerijen. De mooie historische binnenstad is door de tijd heen goed bewaard gebleven. We vervolgen onze reis naar Enkhuizen waar wij in de loop van de avond zullen aanmeren.

Woensdag: Enkhuizen - Stavoren - Medemblik

Het sfeervolle Enkhuizen is in de middeleeuwen ontstaan als haven- en vissersdorp. Tijdens een wandeling door de binnenstad kunt u veel bouwwerken bewonderen zoals de Westerkerk, de Zuiderkerk en het stadhuis. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer over voor een bezoek aan Stavoren. Tegen de avond vervolgen we de reis naar Medemblik waar het schip zal overnachten.

Donderdag: Medemblik - Hoorn

Het traject Medemblik-Hoorn kunt u ook per stoomtram afleggen(*). De Salvinia zal ondertussen naar Hoorn varen. Hier komen we in de loop van de middag aan. U heeft dan de mogelijkheid om deze stad te bezichtigen. Het verleden van de machtige VOC komt duidelijk naar voren en geeft het centrum een bijzondere sfeer. ’s Avonds nodigen wij u uit voor het Captains Dinner.

Vrijdag: Hoorn - Wijk bij Duurstede

Nog voor het ontbijt gooien wij de trossen los en zetten koers naar Wijk bij Duurstede. In de loop van de middag bereiken we deze stad. In deze gezellige plaats aan de Lek loopt u vanuit de haven meteen de stad in.

Zaterdag: Wijk bij Duurstede - Arnhem

De laatste dag van deze reis is al weer aangebroken. We verlaten Wijk bij Duurstede en varen over de Nederrijn naar Arnhem. In de ochtend geniet u nog van koffie met wat lekkers en aansluitend van een uitgebreide lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

Te combineren met Zeeuws Genieten

De 6-daagse IJsselmeerspecial van 18 juli is ideaal te combineren met de cruise ‘Zeeuws Genieten’ van 11 juli. Omdat u bij het boeken van beide reizen het tussenliggende weekend erbij kunt boeken, blijft u het weekend van 16 & 17 juli gewoon aan boord. Dit weekend is er een speciaal programma, hetgeen ook geldt voor de verzorging aan boord. Bij goed weer wordt er op zaterdagavond een barbecue gehouden. Zondag is een mooie dag om Arnhem en omgeving te bekijken. Voor het weekendverblijf van twee nachten betaalt u een toeslag á € 85,- p.p. op basis van volledige verzorging.

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Diverse begeleide wandelingen
  • Eén avond met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Uitgebreide afscheidslunch

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises