Ijsselmeer, Texel & Hanzesteden | Feenstra Rijn Lijn

Ijsselmeer, Texel & Hanzesteden Nieuw

Varend over het IJsselmeer is er een geweldig weids uitzicht! Het is het grootste zoetwatermeer van Nederland dat is ontstaan na de aanleg van de afsluitdijk. Tijdens deze prachtige cruise met de Serenade 1 brengen we o.a. een bezoek aan plaatsen zoals Hoorn en Medemblik. Hier is het verleden van de VOC nog duidelijk te herkennen. De historie van de Hanzetijd herleeft in stadjes als Kampen, Zutphen en Deventer.

Woensdag/Donderdag: Arnhem – Amsterdam

Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de Serenade 1. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en varen naar Amsterdam, waar wij de volgende ochtend zullen arriveren. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

Donderdag/Vrijdag: Amsterdam - Hoorn

Amsterdam is een bruisende stad met een rijk verleden en tientallen bezienswaardigheden. Een bezoek aan een museum, een stadswandeling, lekker shoppen of een grachtenrondvaart(*), de keuze is aan u. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar Hoorn. De maritieme sfeer uit het verleden is nog goed zichtbaar in Hoorn.

Vrijdag/Zaterdag: Hoorn - Medemblik

Er is nog genoeg tijd voor een wandeling door Hoorn. Hier vormen de Hoofdtoren en de smalle huizen met trap- en klokgevels een prachtig panorama en geven tegelijkertijd het gezellige en intieme karakter van de stad weer. Tegen de middag varen we naar de oudste stad van West-Friesland, Medemblik. Hier moet u beslist nog even een kijkje gaan nemen bij het in het historische centrum gelegen Kasteel Radboud.

Zaterdag/Zondag: Medemblik - Oudeschild (Texel)

Vandaag staat Texel op het programma. Op dit grootste Waddeneiland meren wij af in Oudeschild. Vanuit de thuishaven van de Texelse vissersvloot wordt er een rondrit over het eiland georganiseerd(*). Deze rit is zeer de moeite waard en kunt u aan boord boeken. In Oudeschild is het maar een klein stukje lopen naar het Juttermuseum.

Zondag/Maandag: Oudeschild (Texel) - Harlingen - Stavoren

Talrijke watervogels begeleiden onze reis over de Waddenzee. Wanneer we geluk hebben zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Tijdens de lunch komt Harlingen in zicht. In deze Friese havenstad brengen wij de middag door. Aan het eind van de middag lichten wij het anker en via de Lorenzsluizen komen we weer terug op het IJsselmeer. Na het diner is er nog volop tijd een wandeling te maken door meest intrigerende stad van Friesland, Stavoren.

Maandag/Dinsdag: Stavoren - Lemmer - Lelystad

Onze eerste bestemming van vandaag is Lemmer. Hier is het net ten noorden van de dorpskom gelegen Woudagemaal verheven tot UNESCO-monument. Lemmer zelf is bovenal gezellig en herbergt in het zomerseizoen talrijke watersporters. ’s Middag staat Bataviahaven, voor de meesten beter bekend als Lelystad, op het programma.

Dinsdag/Woensdag: Lelystad - Deventer - Zutphen

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, bijvoorbeeld het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis en varen we door naar Zutphen. Rondom het centrum zijn de vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. U raakt hier niet uitgekeken. ‘s Avonds zal er in het restaurant een heerlijk Farewell Dinner worden geserveerd.

Woensdag/Donderdag: Zutphen - Arnhem

De laatste dag van deze prachtige cruise is aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke champagnebrunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 11.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch

Serenade 1

Op het Bovendek vindt u de royale lounge, uiteraard met bar en dansvloer. Aan de grote leestafel in de bibliotheek kan men met elkaar converseren of rustig een boek lezen. In het elegante op het Middendek gelegen restaurant serveert de bemanning de culinaire hoogstandjes van de chef. De verkwikkende sauna met fitness apparatuur bevindt zich achter op het Middendek. Het zonnedek is de plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn voldoende stoelen, deels ligstoelen, en volop ruimte om in de schaduw of de zon te zitten.

Meer informatie over de Serenade 1 vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805