Gent & Brugge | Feenstra Rijn Lijn

Gent & Brugge

Het lijkt wel of onze zuiderburen het genieten hebben uitgevonden. In de eeuwenoude, sfeervolle binnensteden van Gent en Brugge wemelt het van de chocolaterieën en restaurants. En in de vele cafés is de keus aan speciaal-bieren ongekend. Tijdens deze reis komt de ware Bourgondiër in u naar boven. Bovendien is er volop cultureel erfgoed te bewonderen. Het historische Brugge lijkt wel één groot openluchtmuseum en in Gent treft u nog vele sporen aan van het rijke verleden in de katoennijverheid.

Maandag/Donderdag: Arnhem - Gorinchem

We heten u in Arnhem hartelijk welkom aan boord en zullen om 09.30 uur vertrekken. We volgen de Waal en varen langs Nijmegen. In de loop van de middag meren we aan in Gorinchem dat samen met de vestingen Woudrichem en Slot Loevestein de Vesting Driehoek vormt. Het grote aantal monumenten in Gorinchem duidt op een rijk verleden.

Dinsdag/Vrijdag: Gorinchem - Dordrecht - Willemstad

We verlaten Gorinchem en zetten koers naar Dordrecht. Deze stad is bijna 1000 jaar geleden ontstaan en kreeg in 1220 stadsrechten. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van handel, politiek en religie. Vooral in het havengebied is het rijke verleden terug te vinden. In de middag varen we naar Willemstad dat in het zomerseizoen overspoeld wordt door watersporters.

Woensdag/Zaterdag: Willemstad - Antwerpen

Tijdens het ontbijt laten we Willemstad achter ons en varen aan het begin van de middag via het Schelde-Rijnkanaal de havenstad Antwerpen binnen. U kunt hier met een treintje(*) de stad bekijken en desgewenst in het centrum uitstappen. Het gezellige centrum biedt voor ieder wat wils. Geniet van een Belgisch biertje op één van de vele terrassen op de Groenplaats of breng een bezoek aan het Rubenshuis.

Donderdag/Zondag: Antwerpen - Gent

Al vroeg gooien we de trossen los en richten de steven op Gent. Het centrum wordt gedomineerd door maar liefst drie indrukwekkende bouwwerken op één lijn: de Sint Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal. In deze kathedraal kunt u het beroemde drieluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eijck bezichtigen.

Vrijdag/Maandag: Gent - Brugge

Brugge is de volgende bestemming en heeft tal van bezienswaardigheden zoals het Begijnhof, het Minnewater, de Onze-LieveVrouwekerk, de Burg en de Markt met het wereldberoemde Belfort. Voor de liefhebbers is er een stadsrondrit(*) met de Citybus.

Zaterdag/Dinsdag: Brugge (hele dag)

Vandaag heeft u de gelegenheid deel te nemen aan een excursie(*) die u langs enkele gezellige Belgische kustplaatsen voert. Of u kunt Brugge zelf gaan verkennen.De 122 meter hoge toren van de Onze-LieveVrouwekerk in het centrum is het op één na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. De vele restaurants, bruine cafés en chocolaterieën bieden u volop mogelijkheden om van de bourgondische levensstijl van de Belgen te genieten.

Zondag/Woensdag: Brugge - Terneuzen

Tijdens het ontbijt lichten wij het anker en varen we naar Terneuzen. Vanaf de Scheldeboulevard in Terneuzen ziet u indrukwekkende schepen op weg naar zee of naar Antwerpen.

Maandag/Donderdag: Terneuzen - Goes

We steken de Westerschelde weer over en zetten koers naar Goes waar we in de loop van de middag aankomen. Deze oude handelsstad herbergt vele monumenten zoals de Grote Markt met het stadhuis en de trapgevelhuisjes langs de stadshaven.

Dinsdag/Vrijdag: Goes - Zaltbommel

De vestingstad Zaltbommel aan de Waal heeft een rijke historie. De prachtige Sint Maartenskerk met de Bommelse Toren, de vele karakteristieke gevels in pittoreske straatjes en de Waterpoort getuigen hiervan.

Woensdag/Zaterdag: Zaltbommel - Arnhem

De laatste dag van onze reis is alweer aangebroken. We vertrekken al vroeg en zullen om 14.00 uur in Arnhem aankomen. Hier nemen we met een hartelijk ‘Tot Ziens’ afscheid van u. Ongetwijfeld zult u met genoegen terugkijken op deze bijzondere reis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en het restaurant vindt u op het promenadedek. Het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises