De Rijn en Moezel op z'n Mooist Nieuw

Een reis voor echte fijnproevers en wijnproevers, zo kunnen we deze cruise wel samenvatten. Een combinatie van indrukwekkende grote steden als Düsseldorf en Keulen en prachtige wijngebieden rond Boppard en Cochem. Een heerlijke cruise!

Maandag 2 augustus: Arnhem – Düsseldorf

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Düsseldorf.

Dinsdag 3 augustus: Düsseldorf – Bonn

Al vroeg in de ochtend komen we in Düsseldorf aan. Na het ontbijt maakt u tijdens een stadswandeling(*) kennis met de prachtige binnenstad van Düsseldorf. De Altstadt met zijn gezellige terrassen en winkelstraten ligt op loopafstand van het schip. Terwijl we in de middag onze reis vervolgen, zal er in de lounge een High Tea worden geserveerd. In de loop van de avond leggen we aan in Bonn.

Woensdag 4 augustus: Bonn - Andernach

U heeft tot het middaguur de tijd om Bonn te gaan verkennen. Het voetgangersgebied in het centrum is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en rondom de sfeervolle pleinen zijn winkels in overvloed. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststrasse en de volledig gemoderniseerde Friedrichstrasse. Of brengt u liever een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven? Onderweg naar Andernach begint de omgeving langs de rivier langzaam te veranderen en komen de eerste wijngaarden in zicht. Andernach is van oorsprong een Keltische vesting en is één van de oudste steden aan de Rijn. Het beeld van deze stad wordt bepaald door de eeuwenoude 56 meter hoge ronde toren. In het gezellige centrum, achter de oude vestingmuren, zijn veel overblijfselen uit die tijd terug te vinden.

Donderdag 5 augustus: Andernach - Cochem

Vanaf de aanlegplaats loopt u zo het centrum van Cochem in. Terwijl u wandelt door de stad komt u al snel op het marktplein aan. Het plein wordt omringd door pittoreske vakwerkhuizen in verschillende kleuren met daarin leuke winkels en verschillende drink- en eetgelegenheden gevestigd. Verder vindt u op het plein ook de prachtige Martinsbrunnen, een fontein uit 1767. Cochem staat vooral bekend om de moezelwijnen. Langs de oevers van de rivier zijn de vele wijngaarden op de hellingen van de heuvels te zien. De wijnranken kunnen door de steiltegraad van de heuvels niet machinaal geplukt worden en worden dan ook jaarlijks met de hand geoogst. De moezelwijnen die er vervolgens mee gemaakt worden kunt u dan ook zeker proeven bij één van de vele proeflokalen in stad.

Vrijdag 6 augustus: Cochem - Boppard

Geniet deze ochtend nog even van de rust en de prachtige omgeving van het Moezeldal. Eenmaal weer op de Rijn bereiken we al snel Boppard. Hier maakt de Rijn een grote lus en bevinden we ons midden in het wijnbouwgebied Bopparder Hamm. De prachtige torens van de St. Severuskerk kunt u al van ver zien en bepalen het stadsbeeld van Boppard. De vele kleuren van de gebrandschilderde ramen en de mooie muur- en plafondschilderingen zijn het bewonderen zeker waard.

Zaterdag 7 augustus: Boppard - Rüdesheim

Tijdens het ontbijt varen we over de romantische Rijn stroomopwaarts naar Rüdesheim. Het prachtige panorama dat vandaag aan u voorbij trekt bestaat uit een aaneenschakeling van burchten, kastelen, steile met wijngaarden bedekte berghellingen en natuurlijk de wereldberoemde Loreley. Net na de middag meren wij af in het toeristenstadje Rüdesheim. Het mooie middeleeuwse centrum staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Zondag 8 augustus: Rüdesheim - Koblenz

Eén van de uitstapjes die u op eigen gelegenheid in Koblenz kunt maken is naar de vesting Ehrenbreitstein. Vanaf de boulevard zweeft u met de kabelbaan op spectaculaire wijze over de Rijn naar de burcht. Geniet van het adembenemende uitzicht op de schilderachtige stad Koblenz en de Deutsche Eck. Dit is het punt waar de Moezel in de Rijn uitmondt.

Maandag 9 augustus: Koblenz - Keulen - Duisburg

We houden het tempo er goed in, want we willen bijtijds in Keulen arriveren. Keulen is natuurlijk mede bekend door de 4711- Eau de Cologne maar ook vanwege de machtige Keulse Dom. Vlak achter deze kathedraal ligt een uitgestrekt winkelgebied en een sfeervolle Altstadt. Tijdens het Farewell Dinner richten wij de steven op Duisburg.

Dinsdag 10 augustus: Duisburg - Arnhem

De laatste dag is alweer aangebroken. Als afsluiting hebben wij een heerlijke champagnebrunch voor u klaar staan. Om 11.00 uur komen we in Arnhem aan waar we afscheid van u nemen.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805