Charmant en interessant, Würzburg aan de Main | Feenstra Rijn Lijn

Charmant en interessant, Würzburg aan de Main

Laat u eens heerlijk verwennen tijdens deze prachtige 13-daagse cruise! Onderweg ziet u de mooiste landschappen aan u voorbijtrekken. Met imposante burchten en vestingen op de romantische Rijn, lieflijke straatjes met Weinstubes en meesterwerken als de Residentie van Würzburg, een parel van het UNESCO Werelderfgoed. U zult gegarandeerd genieten!

Donderdag 7 juli: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Düsseldorf.

Vrijdag 8 juli: Düsseldorf - Bonn

In alle vroegte komen we in Düsseldorf aan. Deze stad leent zich bij uitstek om heerlijk te shoppen. Een bezoek aan de Königsallee, een chique en exclusieve winkelstraat, mag dan zeker niet ontbreken. Maar u kunt zich ook als alternatief aan boord opgeven voor een optionele excursie(*) om Düsseldorf gezamelijk teontdekken. U ziet dan de hoogtepunten van deze bruisende metropool. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Bonn. Vanmiddag kunt u in de lounge genieten van een heerlijke High Tea. In de loop van de avond bereiken we Bonn.

Zaterdag 9 juli: Bonn - Königswinter - Andernach

U heeft tot het middaguur de tijd om Bonn te gaan verkennen. Dan richten we de steven op Königswinter waar we de middag doorbrengen. Dit oude wijnstadje, gelegen aan de voet van het Siebengebirge, is beroemd om de Drachenfels. Een burcht die bovenop de 321 meter hoge rots staat. Tijdens het diner varen we nog even door naar Andernach waar we zullen overnachten.

Zondag 10 juli: Andernach - Rüdesheim

Vandaag kunt u volop genieten van het landschap dat aan u voorbij trekt. Rond het middaguur ziet u eerst het, op een landtong in de Rijn gelegen, legendarische standbeeld van de nimf van de Loreley. Niet veel later passeren we de hoge rots de Loreley en maakt de rivier een scherpe bocht. Het duurt dan niet lang meer voordat we in Rüdesheim aankomen. Het gezellige wijnplaatsje is gelegen aan de Rijnvallei en staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Maandag 11 juli: Rüdesheim - Frankfurt

We verlaten Rüdesheim al vroeg en ter hoogte van Mainz verlaten we de Rijn en varen we de Main op. We moeten nog door drie sluizen voordat we in het financiële centrum van Frankfurt aan kunnen leggen. Vanmiddag kunt u alvast kennismaken met deze stad. In de binnenstad treft u veel historische gebouwen aan. Met zijn hoge moderne bankgebouwen heeft de stad een skyline die aan New York doet denken.

Dinsdag 12 juli: Frankfurt - Miltenberg

Waar op het eerste deel van de Main de bebouwing nog enigszins de boventoon voert, wordt de rivier nu ingesloten door de natuur van het Odenwald- en Spessart gebergte. In de loop van de middag komen we aan in Miltenberg, de parel aan de Main. Vanaf het prachtige door vakwerkhuizen omgeven oude marktplein loopt u door de Schnatterturm zo het bos in.

Woensdag 13 juli: Miltenberg - Lohr

We laten Miltenberg achter ons en zetten koers naar Lohr. Geniet onderweg op het zonnedek van de prachtige omgeving. In de loop van de middag kunt u Lohr gaan verkennen. Laat u betoveren door de charme van de schilderachtige binnenstad.

Donderdag 14 juli: Lohr - Würzburg

Aan het begin van de middag arriveren we in Würzburg. Deze kleurrijke stad is één van de hoogtepunten tijdens deze mooie cruise over de Main. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen. Tijdens een stadswandeling(*) laat de lokale gids u kennismaken met de mooiste plekjes in de binnenstad van Würzburg.

Vrijdag 15 juli: Würzburg - Wertheim

Aan de rand van het natuurpark Spessart, waar de Tauber in de Main uitmondt, ligt het romantische stadje Wertheim. Middeleeuwse steegjes, vakwerkhuizen, pleintjes en de imposante burchtruïne in het centrum nemen u mee terug in de tijd.

Zaterdag 16 juli: Wertheim - Asschaffenburg

De veelzijdige stad Aschaffenburg wordt ook wel ‘het Nice van Beieren’ genoemd vanwege het milde en zonnige klimaat. Een groot deel van het centrum is voetgangersgebied. In de smalle straten met vakwerkhuizen zijn veel Weinstubes te vinden. Het mooie, aan de Main gelegen, renaissanceslot Johannesburg en de Stiftsbasiliek in de binnenstad zijn zeker het bezoeken waard.

Zondag 17 juli: Asschaffenburg - Mainz

Na het passeren van de laatste zeven sluizen op de Main zijn we weer op de Rijn. Tegenover de monding van de Main ligt de stad Mainz. Hier treft u in de binnenstad vele historische gebouwen en monumenten aan. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz. Een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal.

Maandag 18 juli: Mainz - Düsseldorf

Vandaag staat er een lange vaardag op het programma. Onderweg naar het levendige Düsseldorf passeren we nogmaals de Loreley en de machtige burchten en kastelen langs de Romantische Rijn. Tijdens het Farewell Dinner arriveren we in Düsseldorf.

Dinsdag 19 juli: Düsseldorf - Arnhem

De tijd is voorbij gevlogen. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem, waar we afscheid van elkaar nemen. U zult nog lang napraten over het al het moois dat u tijdens deze prachtige reis heeft gezien.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Vijf keer live entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch

Rembrandt van Rijn

De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner en de lounge met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant op het hoofddek heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.

Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises