Basel, Parel aan de Rijn | Feenstra Rijn Lijn

Basel, Parel aan de Rijn

Deze reis over de Rijn rijgt alle hoogtepunten aan elkaar. Van pittoreske plaatsen als Speyer en Boppard in Duitsland tot aan Basel in Zwitserland. Keer op keer wordt u geraakt door de heerlijke sfeer en het majestueuze panorama. Echt een aanrader!

Zaterdag 25 juni: Arnhem - Krefeld

Zoals gebruikelijk vertrekken we om 09.30 uur uit Arnhem. We zetten koers richting Krefeld waar we aan het begin van de avond aankomen. Onderweg wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u kennis maken met uw medepassagiers.

Zondag 26 juni: Krefeld - Keulen

Eén van de bekendste plaatsen langs de Rijn is Keulen. Deze gevarieerde stad biedt voor elke toerist wel wat. Zo vindt u er prachtig versierde middeleeuwse kerken met de Dom als hoogtepunt, maar u kunt er ook uitstekend winkelen of genieten op een terras langs de Rijn. Wat musea betreft is er niet alleen kunst te zien, zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Chocolademuseum.

Maandag 27 juni: Keulen - Koblenz

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch komen we aan in Koblenz. De gezellige pleinen en steegjes in de binnenstad nodigen uit om de stad te verkennen. U vindt er prachtige gebouwen en monumenten, vele wijnlokalen en moderne winkelstraten.

Dinsdag 28 juni: Koblenz - Rüdesheim

Het panorama dat vanochtend aan u voorbij trekt is fantastisch. De ene na de andere burcht komt in beeld en ter afsluiting van de ochtend passeren we de imponerende Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze plaats is bekend om zijn wijnen die u uiteraard kunt proeven in één van de vele cafés in de bekende Drosselgasse. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen Niederwald monument vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het gebied Rheinland-Pfalz.

Woensdag 29 juni: Rüdesheim - Speyer - Iffezheim

Speyer behoort tot de mooiste steden van de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizersstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal. Vlakbij het centrum van Speyer staat het techniekmuseum. Voor die passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, een unieke kans om de middag door te brengen tussen o.a. treinen, antieke auto’s, vliegtuigen, duikboten en motoren. Tijdens het diner varen we door naar Iffezheim waar we de nacht bij de sluis zullen doorbrengen.

Donderdag 30 juni: Iffezheim - Straatsburg

Zodra we in Straatsburg aanleggen bevinden we ons op Frans grondgebied. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de binnenstad te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een gratis buspendel naar het centrum van Straatsburg. In deze levendige stad treft u onder andere een prachtige gotische kathedraal, de oude stadswijk La Petite France en interessante musea aan.

Vrijdag 1 juli: Straatsburg - Basel

Als we ons op de gekanaliseerde Rijn: het ‘Grand Canal d’Alsace’ bevinden, verrijzen aan bakboordzijde de toppen van het Zwarte Woud aan de horizon. Aan stuurboordzijde ziet u de uitlopers van de Vogezen. Na een prachtige vaardag zullen we na het diner arriveren op onze eindbestemming Basel.

Zaterdag 2 juli: Basel - Breisach

Basel bevindt zich aan weerszijden van de Rijn in het Dreiländereck, op deze plek grenzen de landen Zwitserland, Duitsland en Frankrijk met elkaar. Het is een waar centrum van kunst en moderne architectuur, voorzien van een fraaie historische stadskern met zijn kerken, stadhuis en stadspoorten. Tijdens een wandeling door de binnenstad is het zeker de moeite waard om even bij het “Läckerli Huus” de traditionele Basler honingkoek te proberen. Wilt u meer van Zwiterland zien dan kunt u vandaag deelnemen aan een prachtige bustocht door Zwitserland(*). Deze mooie tour is één van de hoogtepunten van de reis en laat u de allermooiste stukjes van Zwitserland zien. U kunt zich hiervoor aan boord inschrijven. Tijdens het diner vertrekken wij uit Basel en zetten koers naar het idyllische stadje Breisach.

Zondag 3 juli: Breisach - Kehl

De gehele ochtend zullen wij in Breisach doorbrengen. De ‘Altstadt’ bevindt zich bovenop een heuvel en het loont zich zonder meer om er een kijkje te gaan nemen. Aan het begin van de middag lichten wij het anker en varen over de Rijn die hier de grens vormt tussen Duitsland en Frankrijk. In Kehl, waar wij aan het eind van de middag arriveren, is het maar een klein stukje lopen naar het gezellige stadscentrum.

Maandag 4 juli: Kehl - Mannheim

De stroom volgend verlaten we bij Mannheim de Rijn en meren aan in de monding van de Neckar. Vanaf onze ligplaats loopt u zo de binnenstad van Mannheim in. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om de universiteitsstad Heidelberg te bezichtigen(*). Hier kunt u een bezoek brengen aan het slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

Dinsdag 5 juli: Mannheim - Boppard

We vervolgen onze reis over de Rijn naar het pittoreske wijnstadje Boppard, gelegen tussen de wijngaarden van de Bopparder Hamm. Een ritje met de kabelbaan naar de Gedeons Eck vanwaar u een schitterend uitzicht heeft, raden wij u zeker aan. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van het bloemrijke Boppard.

Woensdag 6 juli: Boppard - Düsseldorf

Vanaf de ligplaats in Düsseldorf is het niet ver lopen naar de binnenstad. Hier kunt u na de lunch heerlijk wandelen langs prachtige gebouwen en monumenten die afgewisseld worden met gezellige terrasjes. Ook de winkelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. In en rondom de Altstadt zijn winkels en warenhuizen in overvloed.

Donderdag 7 juli: Düsseldorf - Arnhem

Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen afscheid van u.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Drie avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Afscheidscocktail
  • Incl. buspendel naar het centrum van Straatsburg

Bellissima

Het zonnedek is gedeeltelijk overdekt en beschermt u op hete dagen tegen de brandende zon. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verkoelende whirlpool op het achterdek. De sfeervolle lounge, gelegen op het Promenadedek, is hét ontmoetingspunt voor de passagiers. Hier wordt u vanuit de bar voorzien van warme en koude dranken. De grote ramen zorgen ervoor dat u van de schoonheid van de omgeving niets hoeft te missen. Achter op het Promenadedek bevindt zich het panoramarestaurant. Hier staat de creatieve keukenbrigade klaar om u te verwennen met internationale specialiteiten.

Meer informatie over de Bellissima vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805

Gerelateerde cruises