Feenstra Rijn Lijn

An der schönen blauen Donau Nieuw

Deze speciale 9-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. De mooie blauwe Donau is niet voor niets wereldberoemd en dát willen wij u tijdens deze prachtige Donaucruise graag laten ervaren.

Voor deze reis werken wij samen met buitenlandse partners. Het internationale karakter dat hierdoor ontstaat voegt een extra dimensie toe aan deze toch al zo bijzondere reis. De voertaal aan boord en tijdens excursies is Engels. Waar mogelijk zullen wij proberen Nederlandssprekende gidsen in te zetten op de aangeboden excursies. Natuurlijk is er aan boord een Nederlandse cruisebegeleider en zorgen wij ervoor dat de dagprogramma’s en de menu’s van de chef de cuisine voor u beschikbaar zijn in het Nederlands.

Zondag: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

Maandag: Zuid-Duitsland - Passau (Lindau) - Dürnstein

Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie blauwe Donau gaat beginnen.

Dinsdag: Dürnstein - Wenen

Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e -eeuwse Kunringerburcht. Tijdens het diner vervolgen wij onze reis naar Wenen waar wij rond middernacht zullen arriveren.

Woensdag: Wenen - Budapest

We blijven vandaag de hele dag in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. De stad van Keizerin Sissi en Paleis Schönbrunn, opera, klassieke kunsten en barokke architectuur. Aan u de keus om deze metropool op eigen gelegenheid te verkennen, of om deel te nemen aan een interessante excursie. Aan boord kunt u zich opgeven voor een stadsrondrit(*) met wandeling langs onder andere de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven die zich in en om de binnenstad bevinden. Aan het einde van de avond verlaten we Wenen en varen we naar Budapest.

Donderdag: Budapest

Hongarije is het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt Budapest in twee delen: het heuvelachtige Buda en het vlakke Pest. Zorg dat u vanmiddag op het dek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spastad van Europa. In het stadsdeel Pest treft u het gezellige winkelcentrum aan om te gaan shoppen. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) met wandeling om zo kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft.

Vrijdag: Budapest - Bratislava

U heeft nog de gehele ochtend de gelegenheid om zelf Budapest te verkennen. Winkelen in Budapest doet u in het stadsdeel Pest. De autovrije straat Váci utca is erg populair onder toeristen. Het zuidelijke deel van de straat is een aaneenschakeling van souvenirwinkels en restaurantjes. Naast de gebruikelijke toeristische souvenirs is dit ook de plek voor meer authentieke souvenirs zoals Hongaars kristal, folkloristische kleding en lokale wijnen. Het noordelijke deel van Váci utca is het domein van de grotere merken. Hier wijkt het winkelaanbod niet zoveel af van de meeste Europese hoofdsteden. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Bratislava. Vanmiddag kunt u op het zonnedek genieten van de prachtige omgeving langs de Donau.

Zaterdag: Bratislava - Melk

Al voor het ontbijt arriveren in we Bratislava. Tijdens een wandeling door de stad(*) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen, afhankelijk van de ligplaats, om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Na de lunch zeggen we Slowakije vaarwel. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama

Zondag: Melk - Passau (Lindau)

In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. Met talloze binnenplaatsen, mooie wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan een klooster. De geschiedenis van Oostenrijk ervaart u tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch gooien we de trossen los en varen we naar Passau. De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij.

Maandag: Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)

Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. In de loop van de avond arriveert u weer in Arnhem. Tijdens deze reis zijn er meerdere nachtvaarten. Zowel dag 1 als dag 9 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Tijdens deze reis zijn er meerdere nachtvaarten. Zowel dag 1 als dag 9 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Houdt u er rekening mee dat wij tijdens deze reis in landen komen waar de infrastructuur niet zo goed is als in Nederland en dat de begaanbaarheid soms te wensen overlaat. Indien u twijfelt of deze reis geschikt voor u is neem dan hierover contact met ons op, zodat wij kunnen nagaan in hoeverre deze reis/accommodatie voldoet aan uw fysieke gesteldheid.

Het all inclusive drankpakket aan boord is bij de reissom inbegrepen. Vanaf 09.30 uur tot 23.00 uur zijn bier, huiswijn, fris, koffie, thee en water beschikbaar in de bar. Over drankjes zijn verkrijgbaar tegen betaling.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • All-inclusive

Crucestar

In de gezellige bar, of de ruime lounge kunt u onder het genot van een drankje volop genieten van de schitterende landschappen die aan u voorbij trekken. De grote panoramaramen in de lounge zorgen ervoor dat u niks van de omgeving hoeft te missen. Of zoek een plekje op het zonnedek. Stoel of ligbed, zon of schaduw, de keuze is aan u. Het royaal opgezette schip in combinatie met het sfeervolle interieur en de uitstekende verzorging aan boord van dit prachtige schip maken deze reis over de Donau tot een onvergetelijke vakantie. Meer informatie over de Antonio Bellucci vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs p.p.

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kunt u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805