Actuele informatie over het corona-virus

Door de huidige ontwikkelingen omtrent het corona-virus hebben we helaas alle nog geplande reizen met vertrek in 2020 moeten annuleren. Wij hebben alle gasten en reisbureaus hierover reeds geïnformeerd.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR UW RIVIER CRUISE

Vooral in de huidige tijd met alle bestaande officiële RIVM richtlijnen voor “social distance” en de wijze hoe we hier mee om moeten gaan, is er ondanks het feit dat iedereen graag weer op reis gaat, naar het schijnt toch een zekere onzekerheid met betrekking tot reizen. We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid jegens onze gasten en de bemanning van het schip en verzekeren u dat we er alles aan zullen doen om van uw riviercruise een zo veilig mogelijk en geweldige ervaring te maken. Naast de implementatie van alle huidige officiële eisen, betekent dit ook dat wij de reizen met een beperkt aantal gasten zullen en moeten uitvoeren. Dit om alle gasten toch het gebruikelijke comfort te kunnen bieden.

Ook vóór Corona werden de hygiëne- en veiligheidsnormen aan boord van de Feenstra-schepen al op een zeer hoog niveau nageleefd. Al onze schepen zijn goed bekend met de gangbare procedures op het gebied van hygiëne en veiligheid aan boord van een schip en het spreekt voor zich dat daar in deze tijd extra aandacht aan wordt besteed. Alle bemanningsleden komen ook aan boord met een bijbehorend gezondheidscertificaat.

Wij zullen ervoor zorgen dat u plezier blijft houden in het reizen! Een riviercruise is een magnifieke wijze van reizen, waar u zich met alle verwachtingen en actuele informatie heel goed op kunt voorbereiden. Met het onderstaande Hygiëne en veiligheidsprotocol willen we u alvast vertrouwd maken met de belangrijke en officiële informatie waarmee u tijdens de reis te maken krijgt. Natuurlijk ontvangt u aan boord ook nog extra informatie van de reisleiding.

Hygiëne en veiligheidsprotocol

Basisregels

 • Voor alle passagiers en bemanningsleden gelden de afstandsregels van 1,50 meter.
 • Hoesten en niezen in de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.
 • Handen schudden strikt vermijden.
 • Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen.
 • Blijf thuis als u of iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Voor uw riviercruise

 • In uw reisdocumenten vindt u alle belangrijke en interessante informatie over uw aanstaande riviercruise.
 • Houd er rekening mee dat u alleen aan de riviercruise kunt deelnemen als u geen typische symptomen van de Covid-19 ziekte heeft, zoals verkoudheidssymptomen, verhoogde temperatuur, enz. Als u één van deze symptomen ervaart, neem dan direct contact op met uw huisarts. En dan ook met ons, in uw eigen belang en dat van uw medepassagiers.
 • Denk eraan om geschikte en voldoende mondkapjes mee te nemen, zowel in uw handbagage als in uw reisbagage.

Aankomst / inscheping

 • Komt u met het openbaar vervoer of taxivervoer, denk dan aan geschikte mondkapjes. Raadpleeg de toepasselijke richtlijnen van het openbaar vervoer en taxivervoer. Het is verplicht om in de taxi en in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.
 • Uw reisdocumenten bevatten een vragenlijst over uw gezondheidstoestand en welzijn, die u op de dag van inscheping zelf moet invullen en volledig ingevuld mee moet nemen naar het schip.
 • De inschepingstijd is verlengd, zodat alle gasten comfortabel en zonder stress hun hut kunnen betreden. De inschepingstijd vindt u in uw reisbescheiden.
 • De inscheping wordt uitgevoerd volgens de officiële eisen met de minimaal in acht te nemen afstand en, indien nodig, door de bemanning gegeven aanwijzingen.
 • Voordat u aan boord gaat, vindt een contactloze en snelle meting van uw lichaamstemperatuur plaats. Als uw lichaamstemperatuur 38 °C of hoger is of als u andere typische symptomen vertoont, is de scheepsleiding verplicht om u toegang tot het schip te weigeren. Tevens wordt u gevraagd uw handen zorgvuldig te desinfecteren.
 • Alleen geboekte gasten en de bemanning mogen het schip betreden. Het ontvangen van bezoekers tijdens de reis is niet toegestaan.
 • Neem uw handbagage mee aan boord. Van uw andere bagage worden door de bemanning de handvatten gedesinfecteerd en vervolgens wordt deze voor de deur van uw cabine geplaatst.

Aan boord

 • Vanwege officiële voorschriften zijn alle passagiers verplicht om geschikte mondkapjes te dragen wanneer zij zich verplaatsen aan boord. Op het zonnedek kunt u overal genieten van het uitzicht met de nodige minimale afstand zonder mondkapje. Alleen de bemanning zal continue een mondkapje dragen.
 • Hygiëne- en desinfectiemaatregelen worden door de bemanning regelmatig uitgevoerd, handdesinfectiestandaards staan voor u klaar.
 • De openbare toiletten blijven gedurende de gehele reis gesloten. Gebruik het toilet in uw hut.
 • We kunnen u het gebruik van onze fitness apparaten, whirlpools en zwembaden nog steeds blijven aanbieden. Houdt er wel rekening mee dat gebruik alleen mogelijk is na een reservering bij de receptie.
 • Bordspellen, boeken, kranten, paraplu’s en andere spullen voor gemeenschappelijk gebruik zijn niet meer verkrijgbaar. Deze kunt u natuurlijk ook zelf meenemen.
 • Een daarvoor aangewezen personeelslid meet dagelijks en contactloos de temperatuur van alle gasten en personeel.
 • Om te voldoen aan de door de autoriteiten voorgeschreven minimumafstand, krijgt u voor de duur van uw riviercruise een vaste stoel in het restaurant toegewezen. U ontvangt een tafel voor twee of op aanvraag een tafel voor meerdere personen. Indien u graag met bepaalde mensen aan tafel zit, vragen wij u dit voor aanvang van de reis aan ons door te geven. U ontvangt uw tafelnummer aan boord.
 • Alle maaltijden en drankjes in de restaurants en salons worden op de gebruikelijke hoge standaard aan tafel geserveerd. Er zijn dus geen buffetten.
 • Zoals gebruikelijk wordt uw hut dagelijks schoongemaakt en later op die dag nog eens ook grondig gedesinfecteerd.
 • Wij raden u aan om aan boord, inclusief eindafrekening, te betalen met pin of creditcard.

Excursies en verblijf aan land

 • Men kijkt er niet alleen aan boord, maar ook aan land naar uit om u te mogen begroeten. Alle bestemmingen tijdens onze reizen bieden veel interessante en bezienswaardige dingen om te ontdekken.
 • Natuurlijk kunt u individueel aan land gaan. Uw hotelmanager geeft u graag informatie en tips over privé-excursies aan wal aan boord.
 • De geldende hygiënevoorschriften zijn ook van toepassing op geboekte excursies. Het soort excursies en het minimale en maximale aantal deelnemers wordt aan boord bekend gemaakt. Excursies waarbij de 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen zullen niet worden aangeboden.
 • Let op de officiële vereisten zoals minimale afstand op het land en draag waar nodig een geschikt mondkapje.
 • Maak uw handen schoon telkens wanneer u aan boord terugkeert.

Boeken 2021 en vouchers

We verlangen allemaal naar vakantie en daarvan geniet u bij uitstek met de vertrouwde verzorging van Feenstra. Op dit moment zijn wij druk bezig met het programma voor 2021 en we verwachten dat onze nieuwe brochure begin december zal verschijnen. Bent u in het bezit bent van een voucher, bewaar deze dan goed want volgend jaar kunt u deze zeker gebruiken. Keus genoeg!!

Alle maatregelen in dit Hygiëne en veiligheidsprotocol zijn het gevolg van de door de overheid opgelegde regelgeving. Wijzigingen hiervan kunnen dagelijks voorkomen en aan boord worden doorgevoerd. Houd er rekening mee dat de inhoud per schip enigszins kan verschillen.

Houd voor eventuele wijzigingen de website in de gaten. Wellicht zijn deze ook van toepassing op uw reis.

Feenstra kijkt er naar uit om u weer aan boord te mogen verwelkomen.

“Zorg goed voor uzelf en elkaar en blijf gezond”!

Namens het hele Feenstra Team