Algemene informatie | Feenstra Rijn Lijn

Algemene informatie

Feenstra Rijn Lijn bezorgt u een optimale vakantie. Leest u voor het boeken eerst deze algemene informatie. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en kan Feenstra Rijn Lijn u een optimale vakantie bezorgen. Dat doen we overigens niet alleen. De schepen waar al deze mooie reizen mee gemaakt worden, zijn eigendom van verschillende rederijen. Feenstra Rijn Lijn bemiddelt tussen hen en u. Dus hebben we het over ‘wij’, dan bedoelen we de scheepseigenaren.

ANVR-Reizigersvoorwaarden én Feenstra voorwaarden
Op alle reizen zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de aanvullende voorwaarden van Feenstra Rijn Lijn van toepassing. De voorwaarden zijn te allen tijde op te vragen en te vinden op onze website. https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf https://feenstrarijnlijn.nl/aanvullende-voorwaarden-van-feenstra-rijn-lijn/

Volledig verzorgd
De vermelde passageprijzen zijn op basis van volledige verzorging aan boord. Dat betekent niet alleen de vaste maaltijden, maar ook regelmatig een kopje koffie of thee, soms met een versnapering erbij. Wilt u meer weten over de maaltijden? Kijk dan op de pagina van het schip waar u mee reist. Bij elke reis wordt er in ieder geval een sfeervol Captains- of Farewell Dinner geserveerd. Een bijzondere avond waarop u nog eens extra verwend wordt, onder andere met een heerlijk glas wijn, aangeboden door uw kapitein. Voor welke reis u ook kiest, het zal u aan boord aan niets ontbreken.

Vakantie op het water
Een schip is een drijvend hotel. Zonder uw koffers in- en uit te pakken, reist u van de ene naar de andere prachtige plek. Onderweg vertellen we u van alles over wat er te zien is en wat u allemaal kunt ondernemen. Daar heeft u ruimschoots de tijd voor. Daarnaast doet de bemanning er alles aan om uw verblijf aan boord zo prettig mogelijk te maken. Ze houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Excursies niet inbegrepen
Mensen vestigen zich graag bij het water. Zo zijn er langs rivieren vaak zeer interessante steden ontstaan, zeker in Europa. En die zijn natuurlijk een bezoekje waard. Daarom bieden we onderweg diverse excursies aan voor een prachtige kijk op de schitterende natuur en de bezienswaardigheden. Ook wordt er regelmatig een stadswandeling o.l.v. een gids of een bezoek aan een plaatselijke wijnkelder georganiseerd. Aanmelden kan aan boord, maar de excursies gaan alleen door bij voldoende animo. Ook hebben bepaalde excursies zoals bustochten en rondvaarten een maximum aantal deelnemers, zorg daarom dat u op tijd boekt. Door oponthoud of andere organisatorische redenen kan het soms voorkomen dat een excursie wordt gewijzigd of geannuleerd.

Tijdens 4-daagse reizen, Kerstmarkt-, Kerst-, en Nieuwjaarsreizen kan het voorkomen dat er geen excursies worden georganiseerd.

Entertainment
Een riviercruise is een avontuur op zich. En het prettige is: u bent tot niets verplicht en u kunt volledig uw eigen gang gaan. Er heerst een ongedwongen sfeer en er wordt van alles georganiseerd. Een avondje bingo, karaoke of een quiz, om maar iets te noemen. Op de afscheidsavond is er meestal livemuziek en bij langere reizen komt er vaak een muzikant aan boord voor een gezellige dansavond. Wilt u liever wat lezen? In de lounge liggen verschillende tijdschriften en kranten. Ook zijn er volop gezelschapsspellen aan boord en op een enkel schip is er op het zonnedek zelfs een levensgroot dam- of schaakspel.

Actief op vakantie
Gaat u voor een rustige of actieve vakantie? Tijdens een riviercruise kan het allemaal. U deelt uw vakantie in zoals u dat zelf wilt. Er wordt niet de hele dag gevaren, dus na het afmeren heeft u alle tijd en gelegenheid om iets te ondernemen. Gaat u het prachtige landschap in of kiest u voor de levendigheid van een stad? De afwisseling onderweg is enorm, en ook aan boord zult u zich prima vermaken. Actief aan de slag met fitnessapparatuur of, zoals op sommige schepen, ontspannen in de sauna, whirlpool, zwembad of onder de zonnebank.

Vaarprogramma 2022
In het vaarprogramma op pagina 4 en 5 van onze brochure ziet u in één oogopslag welke reizen wanneer, en door welk schip worden uitgevoerd..

Accommodatie aan boord
De hutten aan boord hebben vaak wel de faciliteiten, maar lang niet altijd de grootte van een hotelkamer. Het zou te ver gaan om per schip en per dek alle hutten exact te omschrijven. Maar als u een accommodatie boekt, kunt u altijd om aanvullende informatie vragen. Zo komt u met de juiste verwachtingen aan boord.

WiFi
Op alle Feenstra schepen kunt u gebruik maken van het WiFi netwerk (gratis of tegen betaling). Het verschilt per schip waar op het schip en in welk land/gebied dit te ontvangen is. In de bergachtige gebieden en in sluizen kan het WiFi signaal wegvallen. Dit kan variëren van enkele uren tot soms een gehele dag.

Taal aan boord
Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager/cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

Avond van tevoren inschepen
Bij de meeste reizen kunt u de avond van tevoren na 20.00 uur inschepen. Deze extra overnachting, inclusief ontbijt, kost € 40,- p.p.. Wilt u hier gebruik van maken, geef dit dan door bij uw boeking.

Taxi-Direct Service
In samenwerking met De Jong Intra bieden wij u de mogelijkheid aan gebruik te maken van de Taxi Direct Service in Nederland. U reist zo op comfortabele wijze van uw huis naar het schip en visa versa.

Laat uw vakantie beginnen bij uw eigen voordeur met deze taxi service. Nooit meer afhankelijk van familie of vrienden die u weg moeten brengen, geen dure parkeerplaatsen, geen gesjouw met koffers, of lange wandelingen naar het schip vanaf het station. Gewoon thuis in- en uitstappen en per auto of taxi(rolstoel)bus rechtstreeks naar de loopplank. Het taxivervoer wordt uitgevoerd met een wagenpark dat bestaat uit auto’s en taxi(rolstoel)bussen*. U reist met maximaal 6 personen naar uw schip. Afhankelijk van routes en planningen kunnen ritten gecombineerd worden, maar de maximale omrijdtijd zal nooit meer bedragen dan 1,5 uur. (exclusief eventuele onderweg opgelopen vertragingen.) Uiteraard wordt u aan het einde van de cruise ook weer naar huis gebracht.

*Door capaciteitsproblemen van het wagenpark kan het voorkomen dat uw transfer wordt uitgevoerd door een taxibus die ook geschikt is voor rolstoelvervoer. De configuratie van de stoelen in deze bussen kunnen verschillen met een gewone bus. We hebben geen invloed op het inplannen van de te rijden routes of het type wagen dat wordt ingezet.

Hoe werkt het? Taxivervoer regelen is heel eenvoudig. Tijdens het maken van uw reservering kunt u tot 14 dagen voor vertrek aangeven of u gebruik wilt maken van deze service en wij doen de rest. U kunt er voor kiezen om het taxivervoer te boeken op de dag van vertrek van de cruise of de avond ervoor indien u de avond eerder inschepen heeft gereserveerd. Enkele dagen voordat uw vakantie begint, krijgt u de exacte ophaaltijd door en wordt u op de vertrekdag op de afgesproken tijd thuis opgehaald. U kunt deze taxiservice boeken voor alle adressen in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen). Deze service is niet afhankelijk van een minimum aantal personen. De kosten voor deze taxiservice bedragen € 139,- p.p. per retour

Transfer van/naar Antwerpen
Busvervoer van en naar Antwerpen (Berchem) is mogelijk bij de meeste reizen. Voor € 145,- p.p. boekt u deze transfer erbij. Bij reizen waarvan het vertrek in de ochtend is, wordt u de dag voor vertrek om 18.00 uur opgehaald en krijgt u de avond eerder inschepen er gratis bij. Is de inscheping van de reis ‘s middags, dan halen wij u op de dag van vertrek op.

Wordt u weggebracht?
Veel van onze reizigers worden weggebracht door familie of vrienden. Gezellig! Uw uitzwaaiers zijn van harte welkom aan boord voor een lekker kopje koffie. Uiteraard willen wij alle passagiers goed bedienen. Wij willen u vragen het aantal uitzwaaiers daarom te beperken tot twee personen, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft. Wegbrengers (en ophalers) willen we vragen hun auto in de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren en niet voor het schip, dit om de weg vrij te houden voor overig verkeer.

Parkeren in Arnhem
Komt u met eigen vervoer, dan kunt u uw auto stallen in parkeergarage Rozet. Dat kost ca. € 15,20- per dag (prijs 2021). Bij uw reisbescheiden krijgt u hier meer informatie over.

Informatieplicht
Conform de ANVR-reizigersvoorwaarden verstrekt u voor het sluiten van de reisovereenkomst alle gegevens van uzelf en de door u aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn voor het sluiten of de uitvoering van de overeenkomst. Daarnaast vermeldt u de bijzonderheden over uw eigen lichamelijke en geestelijke toestand en die van de door u aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis.

Mindervaliden
Aan boord gelden strenge veiligheidsvoorschriften. Het uitvoeren van noodprocedures dient snel en correct te gebeuren. Hierdoor behouden wij het recht om reizigers uit te sluiten van (verdere) deelname aan de reis indien een handicap een belemmering blijkt te zijn voor het uitvoeren hiervan. Vaak zijn schepen niet goed uitgerust voor mindervaliden en ook het personeel is niet opgeleid voor medische diensten. Voor groepjes mindervaliden (uitsluitend onder voldoende begeleiding) dient u te allen tijde vooraf contact met ons op te nemen.

Rolstoelen en rollators Gebruik aan boord is niet toegestaan
De veiligheid van onze passagiers aan boord gaat ons boven alles. Ook als u minder mobiel bent moeten we uw veiligheid kunnen garanderen. Daarom moeten we helaas het meenemen van hulpmiddelen zoals rollators of rolstoelen beperken. Geef dit daarom meteen aan bij uw boeking, dan kijken we gelijk of dit nog mogelijk is en anders naar eventuele alternatieven. Veelal is het achteraf bijboeken van een rollator of rolstoel niet meer mogelijk. Het meenemen van een eigen inklapbare rollator of rolstoel (op de meeste schepen toegestaan) moet u aanvragen en is slechts in zeer gelimiteerde hoeveelheid toegestaan. U heeft hier schriftelijke toestemming voor nodig.

Voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/ rolstoel gebruiken. Rollators zijn bij ons te huur voor € 5,- (m.u.v. de Swiss Pearl). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij boeking door te geven, want ook hier geldt een maximum aantal voor.

Gebruikt u medicijnen?
Soms ontstaan er in het buitenland misverstanden over de juiste medicijnen. Wij raden u daarom aan uw medicijnenpaspoort mee te nemen, zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties en essenties
Preferenties zijn speciale wensen die bij boeking kenbaar worden gemaakt. Indien mogelijk proberen wij hieraan te voldoen. Dit is anders met essenties. Dan is uw wens zo essentieel dat de reisovereenkomst alleen door ons zal worden afgesloten wanneer vast staat dat aan deze wens ook tegemoet kan worden gekomen.

Dieetmaaltijden
Wilt u liever zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij of vegetarisch eten? Geef die wens dan door bij uw boeking. Wilt of moet u per se een dieet volgen, lever dan vooraf uw dieetlijst in. De kosten voor een dieet of maaltijdpreferentie zijn € 4,- p.p.p.d. Deze rekent u aan het einde van de reis aan boord af. Voor de uitvoering, de kwaliteit en het gevolg geven aan uw dieetwensen kan Feenstra Rijn Lijn geen verantwoordelijkheid aanvaarden.

Betaalmiddelen
Aan boord kunt u in ieder geval betalen met contant geld, en vaak ook met uw pinpas of creditcard. Op enkele schepen kunt u gebruik maken van een soort kaart waarop al uw uitgaven worden bijgeschreven. Aan het einde van de reis kunt u het totaal van de uitgaven aan boord van die schepen contant, met uw pinpas of met uw creditcard betalen. Er is geen mogelijkheid om aan boord contant geld op te nemen met uw pinpas. Excursies dienen in de meeste gevallen contant betaald te worden. Bij boeking kunt u zich hierover laten informeren.

Paspoorten
Voor alle reizen waarin u het buitenland aandoet, dus ook de Nederlandse reizen waarin u buitenlandse plaatsen aandoet, heeft u een geldig reisdocument nodig. Vraag bij uw gemeente om meer informatie. Maar let op: een nieuw paspoort of identiteitskaart heeft minimaal een week levertijd!

Wanneer u niet beschikt over de Nederlandse nationaliteit is het raadzaam om bij uw lokale autoriteiten te informeren welke documenten u nodig heeft om de reis te kunnen maken.

Roken
Voor alle reizen is er in het schip een algeheel rookverbod van kracht. Roken op (een gedeelte van) het zonnedek is wel toegestaan.

Toeslag alleengebruik
Wilt u alleen in een hut, maar is er geen 1-persoonshut beschikbaar? Afhankelijk van het schip en dektype is het beperkt mogelijk om voor 30% tot 50% van de kosten van de onbezette plaats een 2-persoonshut te reserveren. Twee personen die een 3-persoonshut boeken, betalen per persoon 35% van de onbezette plaats extra.

Boeking en reisbescheiden
De boekingsbevestiging en de reisbescheiden sturen we aan de persoon die voor de boeking hoofdelijk aansprakelijk is. Bij het boeken moet u een deel van de reissom aanbetalen. Na ontvangst van de totale reissom sturen we u ongeveer 8 dagen voor vertrek alle benodigde reisbescheiden.

Bagage
U ontvangt per persoon 2 kofferlabels en wij vragen u uw koffer te voorzien van een ingevuld label. Aan boord van de schepen geldt er geen gewichtslimiet voor uw bagage. Wanneer u per touringcar naar het schip reist of gebruik maakt van de taxiservice, mag u per persoon 1 koffer (max. 20 kg) en 1 stuks handbagage meenemen.

Reisduur en verzekeringen
De reisduur staat vermeld in hele dagen. Ondanks de mogelijkheid dat u bijvoorbeeld laat op de avond vertrekt en/of vroeg in de ochtend terugkeert tellen deze dagen toch mee in de totale reisduur. Dit wordt zo vermeld in verband met de af te sluiten reisverzekering. Wij adviseren u om een goede reisbagage-, ongevallen- en annuleringsverzekering af te sluiten. Feenstra Rijn Lijn kan u hierbij behulpzaam zijn.

Annuleringen
Kunt u onverhoopt niet mee, dan moet u dit altijd doorgeven. Dat kan tijdens kantooruren en op zaterdag tot 15.30 uur. Annuleringen worden afgehandeld volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden.

Vaarschema onder voorbehoud
De vaarschema’s in deze brochure zijn altijd onder voorbehoud. Er kan van worden afgeweken als hier volgens Feenstra Rijn Lijn, de gezagvoerder of zijn plaatsvervanger een goede reden voor is.

Toegewezen aanlegplaatsen
Tijdens de reis proberen we zo dicht mogelijk bij het centrum aan te leggen. Dit is echter afhankelijk van de ligplaats die de havenmeester het schip toewijst. In sommige gevallen zult u als u minder mobiel bent, met taxi of openbaar vervoer naar het centrum moeten.

Sluizen & bruggen
Tijdens de reis passeren we soms sluizen of bruggen. In enkele gevallen kan wachttijd ontstaan bij de sluis, waardoor het vaarschema enige vertraging oploopt en we later op onze bestemming aankomen. Hierdoor kunnen geplande excursies en/of bezoektijden wijzigen. Enkele bruggen zijn zo laag dat we alles op het zonnedek moeten laten zakken, en het zonnedek uit veiligheidsoverwegingen niet kan worden gebruikt.

Geluiden aan boord
Een cruiseschip is in beweging en bewegingen veroorzaken geluiden. Het water dat tegen het schip kabbelt, aankomen of vertrekken van een ander schip, het monotone gebrom van de motor of generator, of uw medepassagiers. Over het algemeen worden deze geluiden niet als storend ervaren. Wel vragen wij u er rekening mee te houden dat enig geluid onlosmakelijk verbonden is met uw verblijf aan boord.

Pandemieën / prijsvoorbehoud
Indien op landelijk of Europees niveau de gezondheidssituatie in de samenleving dusdanig verslechtert kan het mogelijk zijn dat geldende maatregelen invloed hebben op de uitvoering van de door u geboekte reis. U moet dan denken aan het aanpassen van de maximale en minimale bezetting van het schip, de verzorging van de maaltijden en eventuele extra hygiënemaatregelen. Uiteraard trachten wij uw reis ondanks deze maatregelen zo goed en comfortabel mogelijk uit te voeren.

Feenstra behoudt dan ook het recht, de prijzen te kunnen verhogen. Indien nodig zal hiervoor een tweede editie van de Riviercruisebrochure 2022 worden uitgebracht. Een eventuele prijsverhoging geldt dan vanaf het moment van uitgifte van de tweede brochure en wordt niet met terugwerkende kracht doorberekend.

Eventuele toeslagen
Onzekere factoren blijven de brandstofkosten en belastingen. Door deze omstandigheden zijn we genoodzaakt de reissommen vrijblijvend te vermelden. Alleen in uiterste noodzaak zullen wij op de gepubliceerde reissommen een gemotiveerde toeslag berekenen.

Bijdrage SGR
Per 1 februari 2021 geldt er een consumentenbijdrage voor de SGR (stichting Garantiefonds reisgelden). Deze heffing bedraagt € 5,- per persoon per boeking. Meer informatie over de SGR vindt u hier of op www.sgr.nl.

Minimum aantal deelnemers
Een reis gaat alleen door als het minimum aantal deelnemers is bereikt. Dit aantal vindt u in de prijskolom van de betreffende reis. Gaat een reis niet door dan krijgt u van ons bericht:

  • reizen tot 6 dagen: uiterlijk 7 dagen voor vertrek
  • reizen van meer dan 6 dagen: uiterlijk 20 dagen voor vertrek

Scheepsnaam

Minimum aantal deelnemers

Antonio Bellucci

85

Azolla

55

Bellejour

100

Bellissima

85

Horizon

65

Rembrandt van Rijn

75

Salvinia

75

Serenade 1

85

Swiss Pearl

75

Huisdieren
Het meenemen van huisdieren aan boord is niet toegestaan.

Feenstra Rijn Lijn noodtelefoon
Gedurende het vaarseizoen zijn we voor dringende gevallen buiten kantooruren bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)26 445 28 05. Laat dit telefoonnummer bij uw familieleden en/of kennissen achter.

Privacyverklaring

In 2018 is de Europese privacywet in werking getreden. In onze privacyverklaring leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. https://feenstrarijnlijn.nl/privacyverklaring/

Algemeen voorbehoud
Fouten, vergissingen op deze website zijn niet bindend.

Inbegrepen in de passageprijs
• Vervoer per schip volgens het reisprogramma
• De kosten van de accommodatie
• De kosten van alle maaltijden
• Koffie en thee op de gebruikelijke tijden
• Belastingen en andere heffingen op het verblijf

Niet inbegrepen in de passageprijs
• Kosten voor grensdocumenten
• Meerkosten van dieetmaaltijden
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Taxi-Direct Service
• Verzekeringen
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Excursies, tenzij anders vermeld
• Avond eerder inschepen
• Eventuele wijzigingskosten à € 50,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Bijdrage SGR à € 5,- p.p. (v.a. 1 feb. 2021)